0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JOŠ JEDAN PORAZ: Posle Slovana i LASK bolji od Čukaričkog

Objavljeno: 19.06.15 u 23:12

Na vrlo lepom, malom i kompaktnom stadionu Pašinga, Čukarički je odigrao drugu prijateljsku utakmicu na pripremama u Austriji. Izgubio je osvajač srpskog kupa 2:1 od austrijskog drugoligaša LASK-a iz Linca.

Prva šansa je praktično značila i prvi gol na utakmici. Petrić nije uspeo u 17. minutu da zaustavi šut Pelegrinija u donji levi ugao, tako da je LASK poveo sa 1:0. Domaćin je vrlo brzo duplirao prednost. Ponovo je strelac bio Pelegrini, ovog puta je Petrića savladao udarcem glavom. Čukarički je pripretio u 39. minutu, ali je šut Mirosavljevića sa ivice šesnaesterca izblokiran i to je praktično bilo sve što smo videli u prvih 45. minuta.

U nastavku utakmice ekipa sa Banovog brda je konačno postigla gol. Srnić je dodao do Bojića koji se najpre driblingom oslobodio golmana Penza, a onda je snažnim i preciznim udarcem u 59. minutu smanjio rezultat. Čukarički je nastavio da napada i sledeću šansu je stvorio već u 64. minutu. Opet je šutirao Bojić, ali je Penz ipak dobro reagovao. Beležimo dobru priliku za Čukarički i u 78. minutu. Pokušao je Pavlović, ali je lopta otišla iznad prečke. I to je praktično bilo to. Čukarički je poražen istim rezultatom kao i u prvoj proveri protiv Slovana.

– Još jedna u nizu utakmica koju imamo zakazanu ovde u Austriji. Jako dobra provera. Igrali smo protiv jedne atipične ekipe koja forsira nemački stil. Brzo sa dobrim tranzicijama, skraćenim prostorom i dobro je za nas da možemo da igramo protiv takvih ekipa. Imali smo problema u nekih 25 minuta, ali smo onda uspeli da se podignemo i da budemo ravnopravni na terenu, bez obzira na krajnji rezultat. Želim da moji igrači imaju protivnika sa takvim stilom, jer nas to verovatno čeka u Ligi Evrope. Nama je ovo trening utakmica, tako je i gledamo. Igrači su dobro izdržali napor i u svakom slučaju mogu da budem zadovoljan. Kroz jednu analizu pokušaćemo u hodu da ispravimo neke stvari, ali sam u suštini za sada ide kako sam očekivao, izjavio je Vladan Milojević posle utakmice.

Sledeći meč ekipa trenera Vladana Milojevića će imati na dan žreba za evrokupove u Nionu 22. juna. U ponedeljak će na terenu „Dili“ hotela odigrati prijateljski meč protiv rumunske Konkordije, sa kojom deli hotel u Vindišgaršetnu. Utakmica je od 18 časova.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Čukarički – LASK Linc 1:2 (0:2)
Strelci: 0:1 Pelegrini 17. minut, 0:2 Pelegrini 24. minut, 1:2 Bojić 59. minut.

Početak meča: 17.05. Gledalaca: 1000. Stadion: WALDSTADION
Sudija: Šitengruber (Austrija), pomoćnici: Rotman (Austrija), Kir (Austrija).

Čukarički:Petrić, Janković N, Brežančić (od 47. Boljević), Lukas (od 71. Bašanović), Ostojić, Srnić (od 71. Radovanović), Regan (od 83. Zvrko), Mirosavljević, Jovanović (od 45. Janković B), Pavlović, Bojić (od 88. Šarčević). Rezerve: Radović, Boljević, Šarčević, Simić, Janković B, Bašanović, Ratković, Zvrko, Radovanović i Gemović
Trener: Vladan Milojević

Lask Linc:prvo poluvreme: Pervan, Pelegrini, Ulman, Dražan, Lukeneder, Ranftl, Kabrera, Frešl, Rajter, Kerhe, Erdogan. Rezerve – drugo poluvreme: Penz, Šreger, Vujanović, Dorta, Savić, Erbek, Huskić, Ramsebner, Hiblinger, Mišić, Karataš
Trener: Oliver Glasner

Žuti kartoni: Regan (Čukarički), Dražan (LASK)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter