Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Savo Milošević stigao je na Novi Zeland, na sam dan polufinalnog duela sa Malijem i imao sreću da prisustvuje istorijskog pobedi “Orlića” u produžecima.

Sa velikim zadovoljstvom pratiće i finale, ali savet momcima ne može da udeli.


– Rekao sam deci da nisam u stanju da im dam nijedan mudar savet pred finale, jer ja nikada nisam igrao finale Prvenstva sveta! Možda će biti najbolje da oni nama jednog dana ispričaju kako se to igraju ovako velike utakmice i kako se pobeđuje u njima. Neka uživaju u subotu, dešava im se nešto predivno, finale i Brazil. Neka igraju fudbal onako kako znaju i ja sam siguran da ćemo se svi zajedno ponovo radovati – rekao je Milošević.

Našim sjajnim fudbalerima čestitao je i poželeo sreću ministar omladine i sporta Republike Srbije, Vanja Udovičić.

– Momci svaka vam čast na uspehu koji ste postigli! Pokazali ste kako se bore pravi šampioni i napravili ste istorijski korak za srpski fudbal! Ostvarili ste san svakog sportiste, dolaskom u finale Svetskog prvenstva, usrećili naciju, a sada je red da usrećite sebe same. Šampioni osvajaju finale, a ja duboko verujem da ste vi ti šampioni. Svim srcem navijam za vas – navodi se u dopisu koji je potpisao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Podsetite se i šta su o Orlićima imali da kažu Radomir Antić i Dejo Savićević. Ipak, verovatno vas najviše zanima kakvu to taktiku selektor Veljko Paunović sprema za Brazilce i šta je to za sve njih ostvarenje sna. 

A na Novom Zelandu junak polufinala Ivan Šaponjić nosi zanimljivu majicu.