7
Domaći fudbal

DEJO GENIJE: Sad su vam dobri Omladinci, pljuvaćete ih kad postanu seniori

Objavljeno: 18.06.15 u 11:35

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije, a sada predsednik fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević izjavio je da će srpska javnost, pre ili kasnije, zamrzeti čudesnu generaciju Omladinskih reprezentativaca koja se upravo takmiči na Mundijalitu u Novom Zelandu.

Naravno, član legendarne generacije Crvene zvezde iz 1991. godine koja je osvojila Kup šampiona oduševljen je igrom naše selekcije koju je pohvalio u razgovoru za Kurir.

Ipak, on je upozorio da će se oni „pokvariti“ kada pređu u A tim.

– Vidim da cela Srbija „gori“ zbog uspeha omladinaca. Uradili su veliku stvar plasmanom u finale Svetskog prvenstva, ali nemojte sada da ulećete u euforiju. Nema potrebe da veličate ove klince, a seniorski tim pljujete jer ćete doći u situaciju da ove koje sada veličate pljujete kada dođu u A tim – poručio je popularni Genije.

– Teško da ih neko može sačuvati kada se pojave razni menadžeri. Igrači su kvarljiva roba i ko zna koliko njih će od ovih momaka postati uspešni. Ima tu zaista kvalitetnih pojedinaca, ali pitanje je šta će biti sa njima za nekoliko godina.

– Kada uđe novac, svi se menjaju jer nije ista motivacija kada igrate sa 100 evra u džepu ili kad imate milione. Ovi koji igraju za seniorsku reprezentaciju u mladosti su igrali svim srcem i dušom, pa su se iskvarili. Tako je to u fudbalu – podvukao je Savićević.  

Koji su tačno razlozi posrtaja reprezentacije, odgovor je tražio HotSport u opširnom istraživanju. O uspesima reprezentacije Srbije možete saznati ovde.

0
0

7 Komentara

  1. dejo za sve si u pravu…samo si zaboravio da kazes i prozoves tvoj bisi klub …da pored menadzera i koje kakvih lesinare oko fudbala, imas : klubastvo i fudbalske analiticare – novinare koji su vezani za tvoj bivsi klub… sa ovim ljudoma u UO u poslednje 3 i vise godina sve rade… da sa pojedinim fudbalerima iz reprezentacije sabotiraju tu istu reprezentaciju i A-tim. pa to radi i sama drzava i vlada , podjimo i setimo se : DJENOVE, UTAKMICE SA ALBANIJOM , DERBI … tvoj bivsi klub je u poslednje 3 godine MIMO SVAKOG ZAKONA NA TERENU I VAN NJEGA … sve dok je tako … u Srbiji, sa ljudima koji su u FSS , regionima-podsavezima…i ljudima iz tvog kluba … i ljudi po klubovima… sto podrzavaju PROMENE koje dolaze iz tvog kluba … fudbal pa i ukupan sport u Srbiji krenuo je u teske : zloupotrebe, PLJACKE i politicke igre … da se zbog jednog SD- njegovih klubova sa jos jednim klubom iz predgradja-zeleznika.. ovaj uspeh ce svako na svoj nacin da tumaci … i da iz njega NEzasluzene uzima ono sto mu NE pripada … a to ce da rade najvise ONI sto svojim talentima NE dozvolise da njihovi igraci za tu reprezentaciju igraju .

    0
    0
    Odgovori
    • Очигледно да си заборавио да попијеш лекић од јутрос ! Хоћеш да пошаљем Тумбаса да ти донесе !

      0
      0
      Odgovori
  2. U pravu je Savicevic,nas narnd nije navikao na veliku lovu,kada dodje veca para promene se.Kao sto sam u jednom komentaru napisao ne tako davno u HotSportu za nasu reprezentaciju.Napisao sam posle poraza od Danaca da bi Tole trebao dati ‘stimulans’ ko se odazove u A-tim,kad vec nece da gine za grb,neka gine za NOVAC.Naravno,u zavisnosti od uspeha na utakmici u tom momentu.Druge nam nema.Bruka

    0
    0
    Odgovori
  3. No šta Dejo…? Da veličamo tvoje Crnogorčiće, koji nisu uradili ništa…Kakav kreten od čoveka, mogao da ode u istoriju kao veliki igrač, otišao kao qrac od selektora…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter