0
Fudbal

FOTO: fss.rs

PAUNOVIĆ: Ove pobede mnogo znače našoj zemlji, igrali smo srcem

Objavljeno: 17.06.15 u 13:53

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović izjavio je danas da je ponosan na svoje igrače koji plasmanom u finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu pišu istoriju fudbala i svoje zemlje.

– Ponosan sam na postignuto, to mnogo znači našoj zemlji, koja se još obnavlja, posle teškog perioda. U svaku utakmicu smo uneli naš stil igre i igrali smo srcem. Mali je imao više loptu u posedu, ali smo se dobro branili i borili kao jedan“, rekao je Paunović, preneo je sajt FIFA.

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se danas u finale Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina na Novom Zelandu, pošto je posle produžetaka u Oklandu pobedila Mali sa 2:1. To je bila treća uzastopna utakmica u kojoj je Srbija igrala produžetke.

– Napravili smo više šansi od protivnika. Nismo tokom cele utakmice igrali kako smo želeli, ali problem je bio više psihički, pošto smo i treći uzastopni meč igrali produžetke, rekao je on.

Srbija je u grupnoj fazi pobedila Mali sa 2:0, a Paunović je naveo da su obe utakmice bile slične, ali da je njegova ekipa u prvom duelu odigrala bolje fizički.

– Čestitam igračima Malija na odličnom fudbalu koji su prikazali, želim im sreću u budućnosti, koja će biti svetla. Očekivali smo probleme koje su nam danas napravili, ali nismo mogli dobro da odgovorimo na njihovu fizičku spremu i snagu. To moramo da popravimo. Ali, moji igrači igraju veoma dobro, prave svoju istoriju, istoriju svog tima i svoje zemlje, rekao je Paunović.

Selektor Malija Fanjeri Dijara rekao je da je njegova ekipa izgubila zbog neiskustva.

– Nismo dobro počeli, ali smo izjednačili i mislio sam da će to biti najvažniji trenutak u meču za nas. Igrali smo dobro posle gola, sve do kraja smo verovali u našu snagu i mislili smo da možemo da pobedimo. Ali, moji igrači su neiskusni i to je glavni razlog našeg poraza. Bili su veoma hrabri tokom cele utakmice i želim da osvoje treće mesto, rekao je Dijara.

– Svi kod kuće su vrlo srećni zbog našeg uspeha na turniru, posebno jer je ova priča za nas bila neočekivana, dodao je on.

Srbija će u subotu od 7 časova u finalu igrati protiv Brazila, a Mali će od 3.30 igrati za treće mesto na turniru protiv Senegala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter