0
Fudbal

HUMANITARNI TURNIR: Novinarke igraju fudbal da bi pomogle maloj Janji. Dođite i Vi!

Objavljeno: 17.06.15 u 17:13

Janja Stamenković, sedmogodisnja devojčica iz Smedereva, boluje od tumora hipofize i neophodan joj je odlazak na operaciju u Tursku. Janja je prvi put operisana sa cetiri godine, u Beogradu 2011. godine. Posledica zahvata bila je gubitak vida, moći govora i hodanja, kao i pokretanje leve strane tela. Zbog recidiva tumora, samo godinu dana kasnije uradjena je i druga operacija u Istanbulu, a sada je neophodna nova, radikalnija… i to sto pre, kako bi se izbegle dalje komplikacije i rast tumora.

Upravo zato, kako bismo zajedno prikupili potrebna sredstva za operaciju, Delta City Vas poziva na humanitarni turnir u malom fudbalu u okviru koga ce poznate novinarke “ukrstiti kopačke” kako bi pomogle maloj Janji, u nedelju, 21. juna, od 12 sati, na platou ispred šoping-mola.

Ekipe ce biti sastavljene od po pet novinarki iz redakcija poznatih beogradskih medija, a ko su najbolje, najspretnije, ali i najtalentovanije novinarke za fudbal, saznaćemo upravo u nedelju.
Timovi ce biti podeljeni u dve grupe, koje ce biti odredjene zrebom, i igrace četrnaestominutne utakmice (dva poluvremena po sedam minuta). Unutar obe grupe, svaka ekipa igra sa svakom. U toku turnira, ekipe sakupljaju bodove i to: pobeda 2 boda, nerešeni rezultat 1 bod. Na kraju takmicenja najbolje ekipe iz obe grupe odmeriće snage kako bismo dobili pobednika ovog humanog, ali i interesantnog takmicenja.

Citav turnir bice organizovan sa ciljem da se animira sto veci broj gradjana da kroz praćenje utakmica donira novčana sredstva neophodna za operaciju. Kutije za prikupljanje donacija bice postavljene na samom turniru, ali i u danima pre i posle takmicenja, u atrijumu Delta City-ja.

Specijalan gost na otvaranju turnira bice Bojana Stamenov koja ce prisutne pozdraviti pesmom „Beauty never lies“, kojom je ove godine predstavljala Srbiju na Pesmi Evrovizije.

Pored donacija za vreme turnira, pomoć je moguce uputiti i slanjem SMS-a sadržine 34 na broj 3030. Cena poruke je 100 dinara, a PDV se ne naplaćuje.

Dodjite da pomognemo Janji Stamenković, ali i bodrimo učesnice turnira!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter