0
Fudbal

FOTO: fifa.com

ISTORIJA ISPISANA: Mali je mali, ‘Orlići’ lete ka velikom Brazilu i najvećem uspehu u istoriji Srbije

Objavljeno: 17.06.15 u 12:04

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Novom Zelandu pošto je savladala Mali sa 2:1.

Kakva drama u polufinalu… Srbija je povela već u 4. minutu preko Andrije Živkovića, meč praktično nije bio ni počeo.

Izabranici Veljka Paunovića su nakon toga preuzeli inicijativu, stvarali su prilike, Milinković-Savić je imao šut na prazan gol sredinom prvog dela igre, ali su odbrambeni igrači Malija izvadili loptu iz mreže već savladanog golmana.

Nakon nekoliko propuštenih prilika, stigla je kazna. Kone je u 39. minutu poravnao rezulta.

I taj primljeni gol maksimalno je poremetio igrače Srbije. Afrikanci su preuzeli terensku nadmoć, stvarali su prilike, ali nisu uspevali da savladaju Rajkovća.

Utakmica je bila puna žara i intenziteta, a naši igrači su uspeli da se trgnu u drugih 45 minuta. Pogodili su i prečku, ali su mreže mirovale i meč je otišao u produžetke.

A tamo, paklenih pola sata. Nema šta se nije dogodilo za taj vremenski interval. Najpre je Šaponjić pogodio mrežu u 103. minutu, ali se isti igrač u 120. minutu obrukao promašivši po drugi put na ovom SP prazan gol.

Samo par trenutaka pre toga, Žiković je bio oči u oči sa golmanom Malija, ali je i on pogodio prečku… Ipak, naši igrači su priveli meč kraju i na kraju su otišli u finale, na okršaj velikom Brazilu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter