2
Domaći fudbal

STEFAN ŠĆEPOVIĆ ZA HOTSPORT: Želim duele sa Partizanom u kvalifikacijama za LŠ! (FOTO)

Objavljeno: 16.06.15 u 19:56

Stefan Šćepović je u Seltik došao na početku prošle sezone kao najveće i najskuplje pojačanje šampiona Škotske, ali nije dobio pravu priliku da se dokaže koliko je očekivao, te je odigrao svega 18 utakmica u šampionatu. Međutim, sa četiri gola u završnici sezone, od čega dva u poslednjem kolu kada je izabran u tim kola, doprineo je osvajanju Seltikove 46. titule šampiona Škotske.

Ukoliko ste pratili naš portal, mogli ste sinoć da pročitate kako su navijači Seltika iz Srbije ugostili Stefana Šćepovića, njihovog ljubimca u dresu škotskog šampiona. Na veoma zanimljivoj konferenciji napravili smo intervju sa Stefanom koji je, pre svega, bio veoma srećan zbog ovakvog dočeka u Beogradu.

– Prelep je osećaj biti uz ove navijače i imati u svojoj zemlji ovakav ‘fan klub’. Seltik je zaista klub sa ogromnom podrškom i gde god da igramo imamo veliku podršku navijača. Saigrači su mi pričali da su pre par godina na prijateljskoj utakmici na pripremama u Australiji imali podršku od 30 hiljada Seltikovih navijača. Navijači su ludi za fudbalom i zaista mi je čast što sam deo takvog kluba – počeo je priču za HotSport Stefan Šćepović.

intervju  Seltik-Rendžers jedan je od najvećih svetskih derbija. Zanimalo nas je da li mašta o ‘Old Firmu’, s obzirom da je u Kup okršaju sedeo na klupi, a da su ‘policajci’ na kraju sezone izgubili baraž od Madervela i neće ni sledeće godine igrati u najvišem rangu.

– Žao mi je što Rendžers nije ušao u Premijer ligu. Atmosferu u tom kup duelu sam osetio čak i na klupi, ali sigurno je drugačije kada si na samom terenu. Fantastično je bilo, navijači pokušavaju da se nadglašavaju i iskreno se nadam da ću u budućnosti ću imati priliku da odigram tu utakmicu i osetim draž tog derbija – istakao je Šćepović, dok je Aleksandar Petrović, popularni ‘Aca Seltik’ iz grupe ‘Orthodox Celts’ ‘upozorio’ da se NJIHOVO ime ovde ne izgovara.

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

intervju  Organizacija u klubu je, kaže Stefan, sjajna, a pokušao je da napravi paralelu gde je škotski fudbal u odnosu na naš.

– Ove godine u Premijer ligu je ušao Harts, dok su u drugoj ligi ostali veliki klubovi poput Rendžersa i Hibernijana. Povratkom te tri ekipe svakako će se dodatno podići nivo kvaliteta. Organizacija je zaista na nivou velikog kluba, igračima apsolutno ništa ne fali. Sve nam je na raspolaganju i zaista je sve perfektno – prenosi utiske iz Škotske Stefan Šćepović.

intervju  Međutim, u odnosu na ‘lige petice’ škotski fudbal dosta kaska.

– Naravno, to su lige koje imaju mnogo više većih i jačih klubova. Recimo, jedno vreme su pričali da će Seltik možda zaigrati u engleskoj Premijer ligi, ali mislim da je to teško izvodljivo. Mi dominiramo škotskom ligom i ne treba podsenjivati nikoga, ali mislim da je daleko od tih ‘liga petice’ koji imaju dosta jačih klubova. Bez obzira na sve, Seltik u škotskom fudbalu dominira i zaista se radi o velikom klubu – poručio je srpski internacionalac.

FOTO: Seltik Srbija
FOTO: Seltik Srbija

intervju  Kao bivšeg igrača Partizana, zanimalo nas je da li prati dešavanja u klubu. Obradovala ga je titula koju su crno-beli osvojili prošle sezone.

– Pratim koliko mi obaveze dozvoljavaju. Dosta sam u toku, nadam se da će nastaviti niz i odbraniti titulu. Došao je Valeri Božinov, veliko je to pojačanje. Nadam se da će biti na nivou svojih igara iz Italije i da će pomoći ekipi da titula ostane u Humskoj.

intervju  Na pitanje koliko mogu crno-beli u Evropi ovog leta, odgovorio je – željom.

– Možda baš Partizan izvučemo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u drugom kolu smo i mi i oni nosioci, ali posle se nikad ne zna. Voleo bih to, zašto da ne. Bile bi lepe utakmice i odlične atmosfere na oba stadiona, i u Beogradu i na ‘Seltik parku’. Bilo bi sjajno – poželeo je bivši igrač crno-belih iz Beograda, a sada zeleno-belih iz Glazgova.

Stefan-Šćepović

intervju  Neizostavna tema razgovora bile su i reprezentativne selekcije. Ovih dana fudbalska Srbija slavi svoje mlade nade na Novom Zelandu, dok kudi ‘A’ tim…

– Male, baš male šanse su ostale ‘A’ selekciji da ostane u kakvoj-takvoj igri za odlazak na Evropsko prvenstvo. Sa druge strane, mladi fudbaleri do 20 godina blistaju na Svetskom prvenstvu i verujem da će ući u finale, a posle i osvojiti pehar. Zašto da ne, treba verovati. Ali i ovaj uspeh koji su ostvarili ulaskom u polufinale je sam po sebi ogroman. Pored toga, čekamo i početak Evropskog prvenstva u Češkoj za mlade uz nadu da će mnogi od tih igrača već za koju godinu biti okosnica ‘A’ selekcije – zaključio je priču za HotSport fudbaler Seltika Stefan Šćepović.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]- Moram da budem iskren, ove sezone nisam bio standardan u svom klubu, privikavao sam se dosta na stil igre u Škotskoj i zbog toga nisam očekivao poziv. Zato sad dosta radio, trener i svi u klubu su bili zadovoljniji kako je sezona odmicala i tako sam i sve više dobijao šansu. Ukoliko tako nastavim i iskoristim šansu koju dobijem, mogu se nadati pozivu u reprezentaciju – rekao je o svom statusu u nacionalnom timu Stefan Šćepović[/stextbox]

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter