1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

PRVI ‘SRBIN IZ SRBIJE’: Navijači Seltika u Beogradu svečano ugostili svog ljubimca Stefana Šćepovića (FOTO)

Objavljeno: 16.06.15 u 00:51

Udruženje navijača ‘SeltikSrbija’ organizovalo je u čast fudbalera Seltika Stefana Šćepovića prijem ovog fudbalera i konferenciju u ‘T Pabu’ u Beogradu, navijačkom gnezdu simpatizera Seltika u prestonici. Povod je bio to što je, kako kažu, on prvi ‘Srbin iz Srbije’ u Seltiku, te su ovim gestom iskazali veliko poštovanje koje imaju prema ovom srpskom internacionalcu.

Uz taktove navijačkih pesama i stihove ‘Celtic seven and Rangers one’ i veliko oduševljenje pristalica Seltika u Beogradu, Stefan Šćepović pojavio se u ‘T Pabu’, mestu odakle su tokom sezone navijači pratili svaku utakmicu šampiona Škotske. Njihov ljubimac bio je veoma srećan zbog toplog dočeka srpskih simpatizera Seltika i zahvalio im se na podršci koju su mu sa istog mesta pružali tokom sezone.

– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam ovde, svi tamo znaju da mi ovde imamo ‘Celtic Fan Club’. Tek posle nekog perioda u Glazgovu shvatio sam koliku armiju navijača Seltik ima i, verujte, njihova podrška nam itekako znači gde god da se pojavimo – bilo je prvo što je rekao Stefan Šćepović uz reči zahvalnosti simpatizerima kluba na ovakvoj dobrodošlici.

Stariji od braće Šćepović prošle sezone doveden je kao najveće i najskuplje pojačanje šampiona Škotske, ali nije dobio adekvatnu priliku da se dokaže. Odigrao je 18 mečeva u šampionatu, a kvalitet je potvrdio tek u završnici sezone kada je postigao četiri gola, od čega dva u poslednjoj utakmici prvenstva, zbog čega je bio izabran u tim kola.

– Prva godina u klubu za mene je bila teška, morao sam dosta dugo da se privikavam, jer se škotska liga veoma razlikuje od ostalih u kojima sam do sada igrao. Mislim da je sezona mogla da bude dosta bolja, ali trener i svi u klubu su mi rekli da računaju na mene i sledeće sezone, tako da nigde ne mrdam – potvrdio je napadač škotskog šampiona.

FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

Naravno da je mnoge zanimalo kako su ga navijači prihvatili u Seltiku, pošto je njegov otac Slađan Šćepović bio direktan ‘krivac’ za eliminaciju Seltika iz Kupa pobednika kupova od beogradskog Partizana u čuvenom dvomeču iz 1989. godine.

– Već prvog dana su me dosta o tome pitali, ali ja na to ne mogu da utičem (smeh). Poljski napadač Đekanovski tada je postigao čak četiri gola, Seltik je imao prolaz, ali je Partizan na toj utakmici imao više znanja i sreće. Moj otac je dao taj gol i uspeli su da prođu dalje, ali to je bilo davno – rekao je Stefan Šćepović.

Domaćini ovog događaja bili su Aleksandar Petrović, poznatiji kao ‘Aca Seltik’, muzičar i frontmen grupe ‘Orthodox Celts’ i Željko Čačija, sportski novinar i komentator, takođe veliki navijač škotskog velikana. Poznati muzičar nadovezao se na Stefanovu prethodnu izjavu zanimljivom konstatacijom.

– Ima ovde nekih ljudi koji su bili na toj utakmici. Moram priznati da sam aktivno mrzeo Slađana i ‘Ušketa’ (Vučićevića) dosta dugo. Cela ova priča sa dolaskom Stefana u Seltik je posledica nekih naših ličnih veza, morali su da okaju grehe Šćepovića iz prošlog veka – rekao je uz osmeh Aca Seltik.

20150615_174414
FOTO: HOTSPORT

– Sećam se raznih epizoda iz navijačkog života, sada već nekoliko decenija unazad. Pamtim kada je ‘Piksi’ Stojković dao gol iz kornera na ‘Seltik parku’, kada je Majstorović izveo ekipu na teren, a ‘brat’ Samaras dao dva komada ‘onima’ čije ime ne izgovaramo. Ali sada kada smo dočekali srpskog fudbalera u našem klubu, neko naš je tamo, to je kruna našeg višedecenijskog navijanja za Seltik – rekao je Aleksandar Petrović, ‘duhovni vođa’ navijača, kako ga je nazvao kolega Željko Čačija.

– Večito me pitaju zašto baš Seltik pored svih domaćih klubova, a odgovor je vrlo jednostavan. Ovo je klub koji nije nastao da bi se ‘pikao fudbal’, već da bi se nahranila gladna deca – izazvao je ‘Aca Seltik’ veliki aplauz prisutnih navijača, a zatim nastavio: Takođe, mi delimo mali deo kulture sa Keltima koji su kroz istoriju prolazili ovim prostorima, a Šćepi se zahvaljujem što je zabio golčinu na ‘Maksimiru’ Dinamu, neviđeno sam se obradovao – istakao je frontmen grupe ‘Orthodox Celts’. 

FOTO: Seltik Srbija
FOTO: Seltik Srbija

U utorak ćete na portalu HotSport.rs moći da pročitate opširan intervju sa Stefanom Šćepovićem koji je ovom prilikom dao za naš portal. Govorio je o sezoni u Seltiku, životu u Glazgovu, saigračima, ali i bivšem klubu Partizanu i uspesima i neuspesima reprezentativnih selekcija Srbije.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter