0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

VELJKO PAUNOVIĆ: Momci su lavovi, oni su istinski heroji!

Objavljeno: 10.06.15 u 11:31

Koliko je samo emocija potrošeno na utakmici osmine finala U-20 Prvenstva sveta, najbolje se videlo na licu selektora Veljka Paunovića koji nije mogao da sakrije ogromnu radost posle još jedne istorijske pobede „Orlića“ od 2:1 nad Mađarskom.

– Srbija ima 21 lava, ovi momci jesu lavovi, istinski heroji. Oni imaju karakter kao čelik i srce pobednika i to nas je ovog puta dovelo do pobede. Siguran sam da se cela država ponosi sa njima, kao što sam i ja ponosan što treniram takve majstore fudbala, ali i istinske šampione – bile su prve reči Veljka Paunovića po izlasku iz svlačionice.

Naš strateg potom je nastavio sa utiscima o samoj utakmici.

– Spremali smo se za ovako tešku utakmicu, pritisak je bio veliki, a znali smo da će Mađarska biti pakleno težak rival. U prethodnim utakmicama uložili smo ogroman napor i to se osetilo u našoj igri, naišli smo na vrlo motivisanog protivnika i dobro organizovanog. Promašili smo neke šanse, posle toga nas je stigla kazna, ali smo pokazali herojski karakter i to je ono što ovu generaciju krasi već duže vreme. Položili su ispit zrelosti, ovo su velike pobede od kojih se raste… Idemo dalje, nismo rekli još sve što imamo na Novom Zelandu – jasan je Paunović.

Veliku radost „Orlićima“ u nadoknadi doneo je Ivan Šaponjić, koji je „proradio“ baš kada je bilo najpotrebnije.

– Ja sam u Ivana verovao uvek i on je sve utakmice na ovom prvenstvu odigrao odlično, a naravno da sam srećan što je veliki trud materijalizovan i pogotkom. Ali ponavljam, ne mogu nikoga da izdvojim, momci su bili fantastični, nisu gubili nadu ni kada smo ostali sa igračem manje, verovali smo svi zajedno da neće doći do penala, da ćemo slaviti… Okrećemo se narednom protivniku, ulazimo u samu završnicu. Prošli smo četvrto finale, sad nam predstoji sledeće – istakao je Paunović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter