Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Mundijalita u Novom Zelandu pošto je sa 2:1 eliminisala selekciju Mađarske!

Izabranici Veljka Paunovića su do istorijskog rezultata stigli tek nakon produžetaka, tačnije auto-golom Mađara u 118 minutu meča! Sreću izabranicima Veljka Paunovića doneo je Taleber koji je zatresao sopstvenu mrežu…


Fudbalska reprezentacija Srbije, bez obzira da li je reč o mladoj, omladinskoj ili A selkciji, tokom svoje istorije retko kada je pravila veće preokrete nego što je bio ovaj jutros u Danejdinu.

Orlići” su odigrali kao pravi sokoli, nisu se predavali uprkos činjenici da su svih 30 minuta produžetaka igrali sa igračem manje zbog isključenja Gajića i na kraju su zasluženi došli do pobede…

Srbija je 90 minuta bila bolji rival na terenu, stvorila je nekoliko jako dobri prilika, ali mrežu nije uspevala da zatrese. Kazna je stigla u 58. minutu kada je Mervo pogodio za šok “Orlića” i 1:0 za Mađare.

Izgubili su potom izarbanici Veljka Paunovića ritam, pali su u u igri, ali su posle deset minuta “opijenosti od gola” uspeli da stanu na noge.

Kada je delovalo da su sve lađe potonule, najmlađi član reprezentacije Ivan Šaponjić u 91. minutu je zatresao mrežu i doneo veliku radost reprezentaciji Srbije poravnavši na 1:1.

Radost je bila samo delimična, pošto je gol Šaponjića označio i crveni karton Gajića pa je Srbija u dodatnih pola časa fudbala morala na teren sa igračem manje.

Međutim, to našim igračima nije smetalo, i u 118. minutu sjajni Šaponjić je cetrirao iskosa sa desne strane, a Talaber je, pokušavajući da otkloni opasnost klizećim startom, prebacio svog golmana i odveo Srbiju u četvrtfinale…