2
Fudbal

FOTO: FSS

BUDE SE STARA SEĆANJA: Da li i vas sve podseća na 1987. kada smo bili na krovu sveta? (VIDEO)

Objavljeno: 10.06.15 u 13:38

Mlade nade srpskog fudbala i ovog jutra obradovali su fudbalsku Srbiju neverovatnim preokretom protiv Mađarske i plasmanom među osam najboljih selekcija na planeti.

Izabranici Veljka Paunovića definitivno su potvrdili svoj kvalitet u duelu sa severnim komšijama. Tokom celog meča su ‘mleli’ protivnika, napadali konstantno, a i kada su primili šokantan gol nisu dozvolili da klonu duhom.

Naprotiv, ređale su prilike ispred gola Mađara, a onda su se poput feniksa u nadoknadi vremena vratili iz mrtvih! Ako je iko do tada spavao, prvo je Šaponjić podigao sve navijače kraj malih ekrana iz sna, a onda u 118. minutu sa igračem manje, Srbija prolazi u četvrtifinale SP za mlade.

https://www.youtube.com/watch?v=HnLnQR2VHOo

(youtube / SOCCER ECUADOR)

‘Augentalerovski autogol’ probudio je stara sećanja, ali ne samo ta sa čuvenog polufinala Kupa šampiona Crvene zvezde protiv Bajerna, već četiri godine pre toga. Mi mlađi o tome smo slušali samo predanja starijih ljubitelja fudbala i gledali video klipove o možda i najvećem uspehu srpskog fudbala kada su se Mijat, Prosinečki, Šuker, Boban i društvo popeli na krov sveta. Podseća, itekako…

Jugoslavija – Brazil, četvrtfinale Svetskog prvenstva za mlade igrače u Čileu. Brazil od 44. minuta vodi, baš kao i Mađari jutros. Naši grabe ka izjednačenju, nije lako protiv, po mnogima, najveće fudbalske nacije ikada. Sve je mirisalo na eliminaciju.

Ipak, bio je 52. minut kada je Peđa Mijatović posle centaršuta iz ugla pogodio za 1:1. Nešto slično Šaponjićevom…

Brazilci preuzimaju kontrolu igre, slično kao Mađari posle našeg isključenja. Ali u 89. minutu, kao grom iz vedra neba pojavljuje se Robert Prosinečki, koji sa svojom lepoticom iz slobodnjaka vodi Jugoslaviju u polufinale Mundijalita.

(youtube / snipes9)

Srbija je sada u četvrfinalu i igraće sa SAD-om, ali bi u polufinalu mogla da igra protiv Nemaca, baš kao te davne 1987. godine u finalu, kada smo ‘tukli’ ‘Pancere’ posle jedanaesteraca. U finalu bi Srbija mogla da se sastane sa Brazilcima, kakvo bi to tek ponavljanje istorije bilo…

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter