0
Fudbal

KARLOS DUNGA: Znam da su ljudi sumnjali u Brazil, ali meč s Meksikom je otklonio nesigurnost

Objavljeno: 08.06.15 u 09:09

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je u nedelju uveče ekipu Meksika rezultatom 2:0 i na taj način je napravila još jedan pozitivan rezultat pred Kopa Amerika.

Selektor reprezentacije Brazila, Karlos Dunga, bio je zadovoljan načinom na koji su njegovi reprezentativci odigrali, a pre svega učinkom Dijega Tardelija i Filipea Kutinja koji su i postigli golove za svoju selkciju.

– Postoji baza, temelj, na kojem smo odigrali ovaj meč. I zbog toga moramo da gradimo i da budemo još efikasniji. Izgubili smo Luiza Gustava i nismo mogli da računamo na Nejmara, tako da smo imali određenih očekivanja toga kako će tim igrati – kazao je Dunga.

– Posle svega se osećam ispunjeno, pošto su igrači iskoristili svoje prilike i stvorili su mi brojne nedumice u glavi. Individualno gledano su bili jako dobri. A ako imaš dobre individualce, možeš da imaš i dobar kolektiv – smatra selektor Brazila.

– Svi moraju da budu spremni da igraju u svakom trenutku. Na terenu može biti samo 11 igrača, ali nikada se ne zna šta će se dogoditi, neke povrede, suspenzije, tako da svi moraju da budu dostupni – istakao je on.

– Takođe, ne sme se samo obraćati pažnja na loptu. Ukoliko samo gledaš loptu, onda ne poznaješ fudbal. Bilo je kritika zbog poziva Tardeliju koji je otišao u Kinu… Važno je za njega da se oseća sigurnim. U našem timu je želja za takmičenjem na najvišem nivou – poručio je Dunga.

Dunga je naglasio da je zadovoljan timom koji će putovati na Kopa Amerika.

– Momci su maksimalno motivisani. Intenzitet rada na treningu je enorman. Moramo da osvojimo titulu za naše navijače. Igrači žele da prirode fanovima taj užitak. Naravno da navijači strepe kako će Brazil igrati kod kuće u Sao Paolu, ali mi smo želeli da odigramo dobro. Ova pobeda će nam dati samopouzdanje ali i otkloniti sumnje – istakao je selektor „Karikoa„.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter