0
Fudbal

FOTO: FSS

REAKCIJE IZ TABORA ‘ORLIĆA’: Selektor i njegovi pukeni dobro znaju šta ih čeka protiv Mađara!

Objavljeno: 07.06.15 u 14:35

Poznati su svi parovi osmine finala na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, na Novom Zelandu. Orlići će snage odmeriti sa komšijama iz Mađarske.

Takvim epilogom, većina u našem taboru uglavnom je zadovoljna, ali je selektor Veljko Paunović odmah po saznanju o imenu protivnika, jasno upozorio da nam sledi izuzetno teška utakmica.

– Nije fraza, ali mislim da je ovo prvenstvo zaista pokazalo da nema lakih protivnika. Mađarska je ozbiljan tim, zasluženo su se plasirali na Prvenstvo sveta i imaju kvalitet. Njihova grupa je takođe bila dosta teška, imali su Brazil i Nigeriju, sa kojima su se ravnopravno borili, a pobedili su Severnu Koreju. Jako su opasni u ofanzivnom delu, imaju nekoliko odličnih fudbalera, pre svega bih izdvojio momka sa brojem 9 (Bence Mervo), koji je i ovde dao četiri pogotka, jedan od njih Brazilcima. Umeju dobro da zaprete i iz kontranapada. Sve u svemu, čeka nas teških 90 minuta, siguran sam da nijedan od mojih igrača neće ni za trenutak potceniti Mađare – bila je prva reakcija Veljka Paunovića na rivala u narednoj rundi.

Ovu generaciju mađarskih fudbalera poznajemo poprilično. Bila je 2013. godine i gost na našem tradicionalnom turniru „Stevan Vilotić – Ćele“ u Srbiji, a zauzeli su tada treće mesto i nisu igrali sa Srbijom, ali je u aprilu 2014. u Staroj Pazovi odigrana prijateljska utakmica koju je naš tim dobio sa 4:3.

– Dosta je vremena prošlo od tada, ta utakmica nije realan reper za ovaj trenutak, jer su oni dosta promenili tim, a u međuvremenu i selektora. Preuzeo ih je Bernd Štork, koji im je usadio čvrstinu i disciplinu, što su oni kasnije i pokazali na Prvenstvu Evrope čiji su bili domaćini. Imaćemo sasvim dovoljno vremena da se bavimo njima u narednim danima, da ih dobro prostudiramo, analiziramo mane i vrline i da se dobro pripremo za ovaj meč – dodaje Paunović.

Nakon sjajnih igara Srbije u grupi D i osvajanja prvog mesta, ambicije u javnosti su velike.

– Rekao sam momcima da od ovog trenutka svu snagu i misli usmeravamo na utakmicu sa Mađarskom. Izašli smo kao pobednici iz „grupe smrti“, to je lep osećaj, ali moramo da nastavimo u istom stilu. Odgovorno, profesionalno, ozbiljno… U svakom duelu ćemo biti takvi i igraćemo sa Mađarskom kao da je finale, jer je ovde za nas svaka utakmica kao finale – jasan je Veljko Paunović.

Kapiten reprezentacije Srbije, sjajni golman Predrag Rajković, nije bio previše opterećen imenom protivnika u osmini finala.

– Iskreno, svejedno mi je bilo protiv koga ćemo igrati, ali svakako je bolje protiv Mađarske nego protiv Nigerije. Sigurno da nas očekuje još jedan težak meč, većina igrača se dobro poznaju mada je nikad nisam igrao protiv ove njihove generacije – dodaje Rajković.

Prijateljskog duela sa Mađarskom u Staroj Pazovi, najbolje se seća naš napadač Staniša Mandić.

– Tada smo pobedili sa 4:3, ali smo vodili sa 4:1, bili smo dosta bolji, mada su oni izmenili tim. Postigao sam na toj utakmici jedan gol i jedan namestio… Bilo bi prelepo kada bi i sada ponovio isto – naglasio je Staniša Mandić

Optimist je i Milan Gajić, koji na Novom Zelandu igra možda i najbolje utakmice u dresu reprezentacije do sada.

– Čvrst, nezgodan protivnik, defanzivno orijentisan… Po onome što sam ja video igraju „muški“ fudbal, žestoki su, ali naići će na malo tvrđe momke – uvek je spreman da se našali Gajić – Veliki je ulog u pitanju, plasman u samu završnicu Prvenstva sveta. Nećemo dozvoliti da nam to izmakne, kvalitetniji smo od Mađarske i verujem da ćemo to dokazati.

Naš naredni protivnik doputovaće u ponedeljak u Danejdin, gde će se u istom hotelu pridružiti srpskim reprezentativcima koji su se odavno odomaćili u ovom simpatičnom mestu na Jugu Novog Zelanda. Nema sumnje, da će pored podrške naše dijaspore, „orlići“ uz sebe imati i lokalnu zajednicu u Danejdinu, jer je naš tim ne samo igrom, već kompletnim ponašanjem i odnosom prikupio sve simpatije građana koji naš tim bodre na svakom koraku…

Dakle, Mađari su na redu… Ali poruka ‘Orlića’ je sasvim jasna, nisuoni to pevali tek tako..

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter