1
Fudbal

FOTO: uefa.com

ORLIĆI ODLETELI U OSMINU FINALA: Meksiko nokautiran s ‘dva komada’ (VIDEO)

Objavljeno: 06.06.15 u 08:24

Fudbaleri Omladinske U20 reprezentacije Srbije plasirali su se u osminu finala Mundijalita pošto su u poslednjem meču grupne faze rano jutros po srednjeevropskom vremenu pobedili Meksiko sa 2:0.

Meč, praktično, nije ni počeo, a reprezentativci države iz latinske Amerike već se našli u rezultatskom deficitu. Mladi Nemanja Maksimović, nekadašnja vedeta mlađih kateogrija Crvene zvezde, pogodio je već u drugom minutu susreta.

Izabranici Veljka Paunovića na ovom Svetskom prvenstvu, a istina i pre njega, pokazali su da nisu tim koji je spreman na kompromise i taktička nadmudrivanja, već je selkcija koja kroz posed i kreiranje šansi želi da dominira na terenu bez obzira na rezultat.

Da je to tako videlo se već u nastavku meča, pošto „Orlići“ nisu imali nameru da spuste krila i sa zemlje se spuste na travnati tepih novozelandskog Otago stadiona u Danedinu.

Srbija je namirisala krv, naši igrači su nastavili da atakuju ka golu protivnika, a kao kruna toga stigao je gol Andrije Živkovića u 43. minutu, za nokaut i nokdaun selekcije Meksika.

FOTO: uefa.com
FOTO: uefa.com

Krilni napadač Partizana golom potvrdio klasu

Pre susreta, po određenim kalkulacijama, Srbiji je bio neophodan i bod za prolaz u narednu fazu, međutim, ništa nije prepušteno slučaju. Sa celim plenom iz susreta sa Meksikancima cilj je ostvaren i karta za osminu finala je bukirana.

Tek tada reprezentativci Srbije su prepustili igru rivalima. Međutim, slomljenji sa dva gola u prvom delu igre, Meksikanci nisu uspevali mnogo da ugroze gol naše selekcije.

Do kraja utakmice izabranici Veljka Paunovića uspešno su sačuvali stečenu prednost, a kako je drugi meč između Urugvaja i Malija okončan sa 1:1, Srbija je kao prvoplasirana ekipa otišla dalje. 

(youtube: FIFA TV) 

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Srbija: Rajković – Gajić, Antonov, Veljković, Babić, Zdjelar, Maksimović, Gaćinović (od 79. Jovanović), Živković, Milinković-Savić (od 86. Grujić), Mandić (od 64. Šaponjić).

Meksiko: H. Gonzales – K. Gutijeres, R. Gonzales, V. Guzman, E. Gutijeres, Ramires (od 55. Laines), Areola, Agire, Pineda (od 46. Markes), Martinez (od 46. Dijas), Lozano.

Žuti kartoni: Milinković-Savić, Živković – Markes. Strelci: Maksimović 2, Živković 42.

Grupa D:

Srbija 3 2 0 1 4:1 6
Mali 3 1 1 1 3:3 4
Urugvaj 3 1 1 1 3:3 4
Meksiko 3 1 0 2 2:5 3

[/stextbox]

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter