0
Fudbal

FOTO: fss.rs

PAUNOVIĆ: Ponosan sam na ove momke, nastavljamo ka svom cilju!

Objavljeno: 03.06.15 u 13:56

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović oduševljen je igrom svog tima u pobedi nad Malijem.  

– Jako sam zadovoljan i ponosan na ove momke. Ostvarili smo istorijsku pobedu za Srbiju, prvu na šampionatima sveta, čestitam im na srčanosti, na požrtvovanju, na ponašanju… Pokazali su izuzetan mentalitet, u trenucima kada je to bilo najpotrebnije, sada kao da nam je pao veliki teret sa leđa – bila je prva reakcija Paunovića po izlasku iz svlačionice.

Prema statistici UEFA, rival Mali, imao je veći posed lopte, ali je broj šansi i postignutih pogodaka, bio daleko u korist Srbije.

– Mali je pokazao ono što smo očekivali, da su veoma kvalitetna ekipa i fenomenalni indivudualci, ali kao što smo verovali mi smo bili bolji tim… Ponovili smo dobru igru koju smo imali i protiv Urugvaja, ali smo sada na to uspeli da nadogradimo i realizaciju, možda smo mogli i još neki pogodak da postignemo… Postigli smo oba gola na vreme, posebno prvi nakon sjajnog udarca Sergeja Milinković-Savića, ali kod tog prekida smo i taktički dobro odradili, jer su dvojica igrača stajala baš kako treba da zasmetaju golmanu. Iza nas je veoma naporan dan u svakom pogledu, pre svega psihički… Sada smo „vratili“ grupu na početak, svi su izjednačeni… Prvi smo na tabeli, ali ćemo se ponašati kao da nismo… Rekao sam momcima da posle poraza od Urugvaja ne spuštaju glavu, a isto tako ni sada da je previše ne dižu… Nastavljamo posao zbog koga smo došli na Novi Zeland, igramo fudbal na visokom nivou i tako ćemo nastaviti – istakao je Veljko Paunović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter