2
Evropske lige

ESPN TVRDI: Najbolji igrači u maju su Ronaldo, Mesi i Roben iz Srbije (FOTO)

Objavljeno: 02.06.15 u 11:44

Najpoznatiji američki sportski mediji, čuveni ESPN, uvrstio je mladog srpskog 22-godišnjeg krilnog igrača u trku za najboljim igračem sveta u mesecu maju

U trci za prestižnom nagradom najpoznatijeg sportskog medija na severnoameričkom kontinentu našli su se velikani, superstar igrači Real Madrida i Barselone, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi.

Dvojcu velikana uz rame stavljen je i krilni napadač Štutgarda, Filip Kositć.

Lionel-Mesi-ESPN

Prvi na listi kandidata je, naravno, Lionel Mesi. Fudbaler Barselone je tokom maja upisao četiri utakmice na kojima je postigao čak šest golova uz jednu asistenciju.

Za to vreme beležio je prseočno po 6 udaraca ka golu rivala, ali i 2,3 ključne lopte po meču. Na svakoj utakmici Lionel Mesi je 4,5 puta driblao svoje čuvare.

Kristijano-Ronaldo-ESPN

Napadač „Los Blankosa„, Kristijano Ronaldo takođe je izborio svoje mesto u trci za najboljim fudbalerom meseca maja. On je tokom ovog vremenskog intervala upisao četiri meča na kojima je čak 9 puta tresao mrežu.

Sjajni CR7 je prosečno u tom vremenskom periodu šutirao po 9 puta na gol pritvnika, beležio je po 1,5 ključnih pasova po utakmici, uz 1,3 uspešan dribling i 7 prosečnih šuteva po meču.

Filip-Kostic-ESPN

Listu kandidata za najboljeg igrača maja zatvara sprski internacionalac, Filip Kostić, koji je blistao u dresu Štutgarda. Srpski igrač nije bio efikasan kao Mesi i Ronaldo, odigrao je četiri utakmice i na njima postigao „samo“ dva gola.

Za razliku od pomenutog dvojica zvezda nije imao niti jednu asistenciju, a i beležio je „tek“ 3,5 šuta po utakmici. Međutim, Kostić je sa lakoćom ostavljao čuvare iza sebe, pa je tako prosečno po meču driblao čak 6,8 svojih čuvara.

Uz to, srpski internacionalac je beležio po 3,3 ključne lopte za ukupnu ocenu od čak 8,72. 

FOTO: Crop EPSN
FOTO: Crop EPSN

– Kostić je stigao u Štutgard iz Groningena na kraju prošle sezone. Ovaj levokrilni napadač je došao u Bundesligu za sumu od 5 miliona evra. U Groningenu je imao nadimak Arjen zbog svoje sposobnosti da dribla po levom krilu i sjajne tehnike i brzine i snage – smatraju novinari ESPNA-a.

– On je jedan od najuzbudljivijih igrača na toj poziciji u Bundesligi ove sezone. Ono što je najvaženije, obezbedio je svom klubu još jednu sezonu u elitnom namečkom takmičenju – kažu novinari ESPN-a.

U anketi ESPN-a broje se i glasovi javnosti, pa srskog igrača možete podržati Vašim glasom na ovom linku.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter