4
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SP U-20: Nezasluženi poraz ‘orlića’ na startu Mundijala (VIDEO)

Objavljeno: 31.05.15 u 08:25

U prvom meču na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, Srbija je u okviru D grupe poražena sa 1:0 (0:0) od Urugvaja.

Nisu ‘orlići’ zaslužili poraz prtoiv vicešampiona sveta. Četa Veljka Paunovića dominirala je većim delom susreta, ali je kazna stigla u 57. minutu preko Pereire posle velike dekocentracije u odbrani našeg tima. Ali, idemo redom.

Urugvajci su prvi zapretili u 17. minutu kada je Pereira šutirao glavom sa peterca, ali je kapiten Rajković fenomenalno odbranio. Samo dva minuta kasnije pokušao je sa druge strane Sergej Milinković-Savić, a njegov šut je lako zaustavio junak utakmice Guruseaga.

U 40. minutu Šaponjić je izašao sam jedan na jedan sa golmanom Urugvaja, ali je špic Partizana dao sebi jak for, te je Guruseaga istrčao i pokupio loptu. Najbolju šansu u prvih 45 minuta Srbija je imala u 43. minutu kada je sa 16 metara šutirao Živković, a čuvar mreže Urusa odbranio.

Izabranici Veljka Paunovića su napali u drugom poluvremenu, u 47. minutu Živković je proturio loptu do klupskog druga Šaponjića, ali je ovaj zakasnio. Kazna je usledila u 57. minutu. Naša odbrana je postavila lošu ofsajd zamku, zakasnio je da izađe Gaćinović, Pereira je izašao sam na Rajkovića i vešto ga je matirao.

(Izvor: YouTube/Sports Passion)

Od tog momenta „orlići“ su bili bolji rival. U 63. minutu Živković je ponovo „sevirao“ šansu Šaponjiću, ali se najmlađi igrač u našem timu nije snašao. Urugvaj je tri minuta kasnije mogao da udvostruči prednost, ali je pokušaj jedan na jedan Kastra zaustavio Rajković.

Usledio je potom minut za kojim će „orlići“ mnogo žaliti. U 69. minutu je Milinković-Savić probio po levom boku, loptu vratio na penal, odatle je pokušao, kao duh sam, Marko Grujić, ali je Guruseaga ponovo fantastično intervenisao. U nastavku, posle kornera, Milinković-Savić je imao dobru šansu, ali je promašio gol. Poslednju veliku šansu u 83. minutu propustio je Šaponjić. Napadač Partizana je izašao jedan na jedan sa Guruseagom i Urugvajac je ponovo izašao kao pobednik.

Na kraju nezaslužena pobeda Južnoamerikanaca, koji sada imaju tri osvojena boda u D grupi, koliko ima i Mali koji je savladao Meksiko sa 2:0.

SRBIJA – URUGVAJ 0:1 (0:0)

Strelac:
Pereira 57

SRBIJA: Rajković – Babić, Jovanović (od 73. Grujić), Veljković, Antonov – Zdjelar (od 84. Mandić), Maksimović, S. Milinković-Savić, Gaćinović (od 68. Gajić), Živković – Šaponjić.
URUGVAJ: Guruseaga – Lemos, Nandez, Mendez, Kabiko – Suarez, Arambari, Kastro, Kotunjo – Pereira, Baez.

0
0

4 Komentara

  1. Ovo vec postaje normalno stanje kad je nasa selekcija u pitanju, nebitno koja kategoija.. Uvek se ocekuje dosta, a dobije vrlo malo. Takav nam je mentalitet. Jurisamo protiv najjacih pa polomimo zube, a protiv slabijih smo previse prepotentni pa i tu puknemo. Treba se sve promeniti iz korena. Nasi igraci su totalno fizicki ispod svakog nivoa u odnosu na evropske lige, gledam derbi, igrac ulazi u 80. minutu i vec u 88. se savio i ne moze da dodje do daha. Ovde se godinama nista ne menja, zvezda rotira trenere kao da je wheel of fortune, stalno se smenjuju jedni te isti ljudi i normalno da od rezultata nista. Partizan opet ima te mlade kategorije dok zezda bas dugo nije izbacila nekog prepoznatljivog talenta, vec jedva prosecne igrace od kojih se vestacki prave zvezde i na kraju nista od toga.

    0
    0
    Odgovori
  2. Utakmicu izgubio Veljko Paunovic time sto je jednog Gacinovica stavio na desnog beka, odakle nije bio opasan po protivnicki gol, vec je zbog neprilagodjenosti poziciji bio opasan po nas sto nas je kostalo gola. Drugo, sto je poceo Saponjic koji je ocigledno bio iako nije hteo i jos smo morali da se borimo protiv sudije zalutalog na teren koji nam nije dosudio cist kazneni udarac posle slobodnog udarca Zivkovica.mpresioniran dogadjajem (citaj, us*ao se). Na sve to gol nas nik

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter