1
Evropske lige

VELIKO PRIZNANJE: Bivši štoper Crvene zvezde u idealnom timu Švajcarske

Objavljeno: 30.05.15 u 11:52

Srpski fudbaler i bivši igrač Crvene zvezde, Milan Vilotić odigrao je još jednu izvanrednu sezonu u kojoj je kao prvi čovek odbrane, uspeo Jang Bojsu da donese drugu poziciju na tabeli švajcarskog šampionata i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Njegove sjajne partije u kontinuitetu nisu prošle nezapaženo, pošto ga je renomirani „Blik“ uvrstio u idealnu postavu tek završene švajcarske Superlige.

Vilotić je propustio prvi deo sezone zbog operacije, ali od trenutka kada se vratio na teren njegov tim na 13 uzastopnih utakmica nije doživeo poraz, a takođe je pomogao Jang Bojsu da se plasira u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Sjajni štoper je odigrao 20 utakmica u šampionatu Švajcarske, jednu u nacionalnom Kupu i šest u Liga Evropi, a posebno impresionira činjenica da je kao defanzivac postigao čak četiri gola.

U idealnom timu pored Vilotića našli su se: Tomas Vaklik (Bazel), Fulvio Sulmoni (Tun), Marek Suhi (Bazel), Renato Štefen (Jang Bojs), Markus Nojmar (Vaduc), Škelzen Gaši (Bazel), Musa Konate (Sion), Kajo (Grashoper), Gijom Oro (Jang Bojs) i Jakob Jančer (Lucern).

Vilotić ima 28 godina, a u svojoj karijeri nastupao je i za Čukarički, Crvenu zvezdu i Grashoper. Pre četiri godine upisao je tri nastupa za nacionalni tim Srbije.

0
0

1 Komentara

  1. Браво Вилота, све честитке и од Гробара, после оне успешне победе у твојој борби са здрављем, ово је заиста велики напредак, и заиста све честитке и све најбоље у даљој каријери!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter