0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KAD AMERIKANCI IZ ESPN-A KAŽU: Partizan ima čudo od deteta, jednog od pet najboljih na svetu (FOTO)

Objavljeno: 29.05.15 u 10:23

Prema mišljenju kolega sa ESPN-a, fudbaleri Partizana u svojim redovima kriju jednog od pet najtalentovanijih fudbalera sveta do 20 godina starosti.

Naime, vodeća nacionalna američka sportska informativna kuća, ESPN, objavila je tekst pod nazivom „pet svetskih senzacija koje su spremne da zasijaju“. U tekstu se izdvajaju petorica mladih fudbalera, učesnika ovogodišnjeg U20 Svetskog prvenstva na Novom Zelandu.

Prema mišljenju EPSN-a, međut pet najtalentovanijih igrača sveta tog uzrasta, našao se i fudbaler Partizana, Andrija Živković.

– Igrao je za reprezentaciju koja je prošle godine stigla do polufinala U-19 Evropskog prvenstva. Upisao je tri asistencije na dva svoja nastupa. Debitovao je za seniorsku reprezentaciju sa 18 godina i igrao više od 60 puta za Partizan – piše u tekstu.

FOTO: crop, ESPN
FOTO: crop, ESPN

– Živković je fudbaler odličnih tehničkih mogućnosti, okretan, koristi obe noge. Koban je za bilo kog defanzivca i brzo menja pravac. Njegova efikasnost u crno-belom dresu (10 golova u protekle dve sezone u Jelen Superligi) govori koliko je opasan ispred protivničkog gola. Adem Ljajić, Aleksandar Mitrović i Lazar Marković prošli su sličan put kao i Andrija Živković – izdanak su škole beogradskog kluba. Živković je zasigurno njihov novi biser – smatra ESPN.

Osim Živkovića, za najveće talente U20 SP proglašeni su Brazilac Andreas Pereira (Mančester junajted), Argentinac Anhel Koreu (Atletiko Madrida), Godfred Donsah (Gana, Kaljari) i Marko Stender (Nemačka, Ajntraht Frankfurt).

Reprezentativci Srbije prvi meč na Mundijalitu igraju u nedelju od šest časova protiv Urugvaja. Cena Andrije Živkovića po Transfermakertu je 3 miliona evra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter