3
Fudbal

IZBORI: Blater dobio peti mandat, Švajcarac još četiri godine na čelu FIFA

Objavljeno: 29.05.15 u 19:29

Na 65. kongresu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) odlučeno je da Jozef Sep Blater i naredne četiri godine bude na čelu ove organizacije.

Naime, predsednički izbori trebalo je da idu u drugi krug pošto je u prvom Švajcarac dobio 133 glasa odnosno sedam manje nego što mu je bilo dovoljno za dvotrećinsku većinu, dok je njegov protivkandidat jordanski Princ Ali dobio 73 glasa.

Kako je u već u tom trenutku shvatio da nema nikakve šanse da dođe do preokreta u drugom krugu, u kojem je za pobedu dovoljna prosta većina od 105 glasova, Ali se povukao što je automatski značilo da je Blaterova „vlada“ preživela.

Sada nam preostaje da sačekamo i vidimo da li će se na ovome završiti ili će pravosudni organi SAD, koji su naredili hapšenje sedam zvaničnika FIFA, istragu proširiti i na samog Blatera.

0
0

3 Komentara

  1. Сад ће одмах Фудбалски Клуб Црвена Звезда да се огласи и она са својим чувеним изјавама и примедбама, како је и Блатер крви што Црвена Звезда није освојила титулу, и да није само Толе крив, да ће ићи испред Блатерове куће да протестују, заједно са полицијским командиром за спречавање инцидената Богдановим!!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Pokojni Gadafi je jednom prilikom rekao da nikada u svom zivotu nije video vecu mafiju od Fife!!!Blater je stara kuka a i Platini je opasan bandit,ko zna koliko je zlata dobio od princa.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter