Dileme više nema, čelnici Crvene zvezde pronašli su pravo rešenje za naslednika trenera Nenada Lalatovića na klupi kluba iz Ljutice Bogdana.

Čelnici najtrofejnijeg sprskog kluba i jedinog šampiona Evrope iz Srbije dogovorili su se sa Miodragom “Grofom” Božovićem sa kojim su poslednjih dana bili u pregovorima.


Ugovor će biti potpisan na dve godine, a pregovori su vođeni do kasno sinoć. Kako se saznalo, tim razgovorima prisustvovalo je nekoliko osoba vrlo bliskih dešavanjima u Zvezdi.

Miodrag+Bozovic

Vest o imenovanju Božovića na funkciju trenera potvrdio je i generalni direktor kluba, Zvezdan Terzić.

– Grof je želja broj jedan i još uvek kandidat sa kojim pregovaramo. Nadamo se da će sve biti u redu – poručio je Terzić u SMS poruci prosleđenoj redakciji Monda.

Božović je i ranije predstavljao veliku želju Crvene zvezde čije je boje branio kao igrač od 1992. do 1994. i sa kojom je osvojio Kup Jugoslavije

Ulogu trenera počeo je da obavlja u Beogradu sa Karaburme 2000. godine, a potom je vodio japanski Konsadole, Borac iz Čačka, kulski Hajduk, kiparski AEP, Budućnost, Grbalj, Amkar, Moskvu, Dinamo iz Moskva, Rostov i Lokomotivu Moskva, koju je nedavno napustio iako je doveo ekipu do finala ruskog Kupa.

Najveći uspeh u trenerskoj karijeri, 46-godišnji Božović ostvario je sa Rostovom, sa kojim je 2014. stigao do trofeja u Kupu Rusije.