0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Sevilja odbranila trofej i izborila Ligu šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 27.05.15 u 22:43

Dnjepar – Sevilja 2:3 (2:2)
(Kalinić 7, Rotan 44 – Krikovjak 28, Baka 31, 73)

Španska Sevilja uspela je da odbrani trofej Lige Evrope pošto je u finalnom meču odigranom u Varšavi, posle velike borbe savladala Dnjepar sa 3:2 (2:2).

Ukrajinski tim je na iznenađenje mnogih poveo već u 7. minutu golom hrvatskog reprezentativca Nikole Kalinića pokazavši da mu je uloga autsajdera neopradano dodeljena.

Međutim, Andalužani su napravili preokret golovima postignutim u razmaku od samo tri minuta. Najpre je u 28. Poljak Krikovjak bio najsnalažljiviji u kaznenom prostoru Dnjepra, da bi Karlos Baka u 31. drugi put savladao Bojka.

Ipak, na poluvremenu je bilo nerešeno pošto je Ruslan Rotan prelepim golom iz slobodnjaka izjednačio u 44. minutu. Junak pobede Sevilje bio je Karlos Baka koji je svojim drugim golom (uz jednu asistenciju) doneo veliki trijumf španskom timu. Kolumbijac je odlično reagovao posle dodavanja Vitola u 73. minutu.


(Izvor: Rutube/Life-Sport – Обзоры футбольных матчей)

Dramatična scena viđena je u samoj završnici kada je posle jednog vazdušnog duela Brazilac Mateus ostao nepomično da leži na zemlji, ali nakon ukazane pomoći u svesnom stanju je iznet sa terena pa su svi koji su se u tom trenutku uplašili za njegov život mogli da odahnu.

Sevilja je tako svoj četvrti evropski trofej konačno uspela da naplati plasmanom u Ligu šampiona pa će Španci naredne godine moći da imaju čak pet predstavnika ukoliko Valensija prođe kvalifikacije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter