0
Evrokupovi

FOTO: sportyhighlights.com

LIGA EVROPE: Ko će direktno u Ligu šampiona Sevilja ili Dnjepar? (SASTAVI)

Objavljeno: 27.05.15 u 08:59

Zavesa na evropski klupski fudbal se polako spušta, a uvertira pred meč sezone u finalu Lige šampiona između Juventusa i Barselone biće današnje finale Lige Evrope u kom će snage odmeriti Sevilja i Dnjepar na stadionu Nardovi u Varšavi sa početkom u 20.45.

Ulog je veliki. Osvajač pehara ne samo da će inkasirati pet miliona evra, već će direktno obezbediti učešće u grušnoj fazi najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja. Favorit je Sevilja, tim koji je u poslednjih devet godina čak tri puta osvajao Ligu Evrope. To veliko iskustvo će sigurno puno pomoći Špancima u borbi za novi pehar u vitrini.

– Ne znam još da li ću igrati, ali mi je finale Lige Evrope bilo san. Želja svih nas u klubu je da ispišemo istoriju i po četvrti put se okitimo titulom prvaka u Ligi Evrope. Biće to težak meč, borba na terenu će biti velika, a nadam se da će se na kraju radovati naši navijači – istakao je Hose Antonio Rejes.

Za razliku od Španaca koji misle samo na finalni meč, u timu Dnjepra su se osvrnuli i na katastrofalno stanje u Ukrajini koja je zahvaćena ratom.

– Veoma emotivan meč je pred nama. Istorijski… Gladni smo trofeja i u Varšavi želimo da napravimo nešto veliko. Dužni smo da to uradimo zbog naših navijača. Zbog domovine u kojoj tinja rat, čak smo nekim navijačima morali da kupimo karte. Što se Sevilje tiče, puni su samopouzdanja i sa pravom. Favoriti su, a mi ćemo pokušati da ih iznenadimo – rekao je kapiten Dnjepra, Ruslan Rotan.

Finale Lige Evrope igra se večeras od 20.45 na stadionu Nardovi u Varšavi.

DNJEPAR – SEVILJA 20.45

Stadion: Nardovi u Varšavi. Kapacitet: 55.000. Sudija: Martin Etkinson (Engleska).

DNJEPAR: Bojko – Fedejcki, Daglas, Čeberjačko, Matos – Kankava, Fedorčuk, Lučevič, Rotan, Konopljanka – Seleznjov.
SEVILJA: Riko – Vidal, Kariko, Kodžejčak, Tremulinas – Mbia, Kričoviak, Banega, Vitolo – Rejes, Baka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter