1
Fudbal

Foto: FSS

VELJKOVIĆEVA ŽELJA: Neka na Novom Zelandu bude kao u Litvaniji

Objavljeno: 25.05.15 u 16:21

‘Orlići’ odbrojavaju dane do početka Svetskog prvenstva na Novom Zelandu, za igrače do 20 godina. Prvi meč igraju 31. maja protiv Urugvaja, a trenutno su na pripremama u Oklandu, gde su u kontrolnom meču sa 1:0 savladali SAD. Misli su okrenute ka Mundijalitu, a mladi reprezentativac Srbije Miloš Veljković rekao je da njegovu ekipu čeka teško takmičenje.

Igrač Totenhema je bio strelac pobedničkog gola protiv selekcije SAD, a nada se pobedničkom postolju na SP, jer se i 2013. radovao na EP u Litvaniji.

– Često se setim te ogromne radosti kada smo pre manje od dve godine osvojili zlatnu medalju, prvu u istoriji na evropskim takmičenjima, a sada će i ova generacija postati deo istorije, jer niko pre nas nije predstavljao Srbiju na U-20 Svetskom prvenstvu. Sanjam da se ponovo sa drugarima popnem na pobedničko postolje, to je nešto najlepše što fudbaleru može da se desi. Optimist sam, ali pred nama je veoma teško takmičenje, potpuno drugačije od svega što smo ikada igrali – rekao je Veljković za klupski sajt.

U selekciji Veljka Paunovića, pored Veljkovića, igraju još trojica osvajača zlata u Litvaniji – Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić i Nemanja Maksimović.

– Ne treba porediti generacije, ni takmičenja, svaki šampionat je priča za sebe. Imali smo dobar tim u Litvaniji, bili smo izuzetno jak kolektiv, odlična grupa. Sada osećam da imamo, takođe, sjajnu atmosferu, a ova ekipa je možda i tehnički jača od one. Međutim, i šampionat sveta je mnogo veći nivo, radujem se što ćemo imati prilike da igramo sa vršnjacima iz Urugvaja, Malija, Meksika, nadam se i sa sa drugim selekcijama posle faze po grupama – rekao je Veljković.

Posle pozajmice u Midlsborou i Čarltonu, mladi reprezentativac Srbije se pre mesec dana vratio u Totenhem, gde je nastupao za mladi tim, a letos će se boriti za mesto u seniorskom.

– Imao sam iza sebe jednu turbulentnu sezonu, klub me prvo nije pustio da idem na Prvenstvo Evrope u Mađarsku, a posle su me poslali na pozajmicu. U Midlsborou sam igrao šest utakmica, pa sam prešao u Čarlton da igram više, ali sam se povredio. Sada sam zdrav i spreman, nadam se da je ispred mene mnogo lepši period. Bilo bi divno da on započne sa pobedama na Novom Zelandu – rekao je Veljković.

Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina će se od 30. maja do 20. juna održati u sedam gradova Novog Zelanda, a Srbija je u grupi D u kojoj će igrati Meksiko, Urugvaj i Mali.

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter