Dosadašnji trener Borca Bogić Bogićević potvrdio je jučerašnje reči po završetku poslednje ligaške utakmice da odlazi iz Čačka zbog teške finansijske situacije u kojoj se klub nalazi.

– Nismo primili platu sedam meseci, ovu godinu smo nekako izgurali, borili se kako smo znali i umeli, ali ja više nemam strpljenja ni nerava. Situacija je postala neizdrživa – rekao je Bogićević novinarima, kao i da još nije dobio ponudu za angažman u drugom klubu.


Borac je u nedelju odigrao nerešeno 3:3 sa Partizanom u poslednjem kolu domaćeg šampionata i tako opstao u Superligi Srbije. Bilo je teško, ali…

– Mislim da je ovo jedna od najboljih igara Borca ovog proleća. Mi smo igrali pod velikim pritiskom, ali smo uspeli da postignemo tri gola i mislim sasvim zasluženo ostvarimo cilj. Čestitam igračima koji su u dosta teškim uslovima izborili opstanak i možemo biti ponosni na ono što smo uradili u proteklim mesecima. Drago mi je da smo remizirali sa najboljim timom u ligi i ostvarili cilj u mojoj verovatno poslednjoj utakmici na klupi Borca – rekao je Bogićević.

Bogićević (60) je rođeni Čačanin, u kojem je bio od novembra 2013, uveo ga u JSL, a misuju je završio krajem ove sezone.  U karijeri je trenirao i Donji Srem i Javor.