0
Fudbal

FOTO: fss.rs

SP MOŽE DA POČNE: ‘Orlići’ savladali SAD u generalnoj probi! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.15 u 13:05

Fudbaleri Srbije do 20 godina pobedili su SAD sa 1:0 u poslednjoj proveri pred start Svetskog prvenstva na Novom Zelandu. 

Jedini pogodak na meču postigao je Miloš Veljković u 65. minutu. 

Provera „orlića“ i „jenkija“ odigrana je bez prisustva publike, u strogo zatvorenom ambijentu, pre svega na insistiranje Amerikanaca, a da je na tribinama bilo navijača oni bi svakako mnogo više uživali u potezima srpskih mladića. Naš tim dominirao je tokom svih 90 minuta, stvarao prilike, kontrolisao igru, delovao kompaktnije i sasvim zasluženo minimalno slavio, mada je pobeda lako mogla da bude i ubedljivija. Amerikanci su se pokazali, baš kako se i očekivalo, kao veoma tvrd orah, fizički snažni, uporni i borbeni, ali su ovog puta naleteli na kvalitetnijeg i raspoloženijeg protivnika.

Rival je prvi, a ispostavilo se kasnije i jedini put, ozbiljnije zapretio u desetom minutu, kada je Peri-Akosta šutirao preko gola i nakon toga srpski defanzivci jednostavno su zaključali bravu ispred našeg gola, gde jednostavno nije bilo prolaza pored odličnih Veljkovića, Babića i Jovanovića.    

„Orlići“ su u 26.minutu mogli da povedu, kada je sjajno centrirao Milan Gajić, a na drugoj stativi odličnoje šutirao Milošević. Lopta je pogodila mesto gde se spajaju prečka i stativa, odbila se u polje, pa su Amerikanci otklonili opasnost. Ponovo je Gajić bio u ulozi asistenta u 39.minutu, a neprecizan je u završnici bio kapiten Nemanja Maksimović, kao i uvek jedan od najborbenijih na terenu. Šut je u samoj završnici prvog poluvremena okušao i Sergej Milinković-Savić, ali ni njegov udarac nije pronašao put do mreže pa se na odmor otišlo bez golova. 

FOTO: fss.rs
FOTO: fss.rs

U pauzi je naš selektor odmah izvršio četiri izmene i „orlići“ su još više pojačali ritam, ali se odmah po nastavku utakmice iz neba stuštila prava provala oblaka koja je čak u jednom trenutku pretila da dovede u pitanje kraj utakmice. Nevreme je trajalo petnaestak minuta, međutim Srbija ni u tom periodu nije posustajala, naši igrači jurišali su sa svih strana, rešeni da materijalizuju kvalitetnu igru u polju. Pre vodećeg gola, vredelo je zabeležiti i dobar šut Nemanje Maksimovića sa distance, siguran je bio golman Zek Stefen, a u 53.minutu viđena je jedna od najlepših akcija koju je započeo Grujić, nastavio Antonov, a završio Mijat Gaćinović udarcem pored gola. U tom periodu igre naš tim je u potpunosti dominirao, trio defanzivaca delovao je veoma ubedljivo i sigurno, vezni red je nosio sjajni Saša Zdjelar, a razigrao se i Nemanja Antonov, dobrim prodorima po levoj strani. Iako umoran od dalekog puta i naknadnog dolaska na Novi Zeland, lucidni Andrija Živković je odmah po ulasku na teren doneo onu neophodnu prevagu i odmah pokazao koliki je njegov značaj za tim. U 65.minutu efektno je izveo slobodan udarac na prvu stativu, a Miloš Veljković je sjajno reagovao za pobedonosni pogodak na utakmici. Bila je to zaslužena nagrada za mladog štopera, koji je bio jedan od najboljih igrača u našem timu i najavio dobre partije na Prvenstvu sveta.  

FOTO: fss.rs
FOTO: fss.rs

U pauzi je selektor odmah izvršio četiri izmene i „orlići“ su još više pojačali ritam, ali se odmah po nastavku utakmice došlo do nevremena koje je čak u jednom trenutku pretilo da dovede u pitanje kraj utakmice. Iako umoran od dalekog puta i naknadnog dolaska na Novi Zeland, Andrija Živković je odmah po ulasku na teren doneo onu neophodnu prevagu. U 65.minutu efektno je izveo slobodan udarac na prvu stativu, a Miloš Veljković je sjajno reagovao za pobedonosni pogodak na utakmici. 

https://www.youtube.com/watch?v=a5cb-AwDM-k

(Izvor: Youtube/Nikola Leposavić)

Andrija Živković je u 70.minutu propustio priliku da se i sam upiše u strelce, bila je to za njega idealna pozicija iskosa sa desne strane, nedostajali su santimetri da lopta završi u mreži. Do kraja susreta igrali se tvrdo i borbeno, „orlići“ su čuvali loptu, ali se nisu štedeli ni u duelima.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SRBIJA: V.Milinković – Savić (od 46.Manojlović) – Gajić (od 46.Grujić), Jovanović (od 75.Janković), Veljković, Babić (od 75.Pankov), Milošević (od 46.Antonov) – Zdjelar, Maksimović (od 60.Živković, S.Milinković-Savić (od 60.Stevanović) – Gaćinović (od 60.Mandić), S.Ilić (od 46.Šaponjić).
Selektor: Veljko Paunović.

SAD: Stefen – Alen, Tal, Zelalem, Hindman – Kanuse, Sonora, Peri-Akosta, Karter-Vikers – Rubin, Džejmison. Igrali su još: Pejn, Rekueho, Palmer-Braun, Olsen, Miazga, Mur, Delgado.
Selektor: Tab Ramos.

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter