0
Fudbal

FOTO: fss.rs

PAUNOVIĆ: Zadovoljan sam, odlična provera

Objavljeno: 24.05.15 u 13:50

Selektor reprezentacije Srbije Veljko Paunović, kao i uvek, vodio je utakmicu sa velikim emotivnim nabojem, a posle minimalne pobede nad SAD izrazio je zadovoljstvo učinkom naših igrača. 

– Imali smo veoma dobrog protivnika, provera je u potpunosti uspela, trebao nam je baš ovakav rival, tvrd, kvalitetan, borben… Pokazali smo visok nivo protiv Amerikanaca, dobru formu i za trud smo nagrađeni pobedom protiv jedne nacije koja iz godine u godinu ozbiljno napreduje – istakao je Paunović.

Naš strateg je posebno bio zadovoljan odgovornom i taktički disciplinovanom igrom cele ekipe:

– Protivnik nam je za 90 minuta uputio samo dva udarca i od toga nijedan u okvir gola, a to je zasluga naše defanzivne linije koja je bila besprekorna. Čestitao sam svim momcima, u svim linijama smo delovali vrlo moćno, žao mi je što nije bilo navijača, mogli su da uživaju u dobroj igri obe ekipe.

Uprkos umoru od dalekog puta, šansu su dobili i Andrija Živković, Staniša Mandić i Ivan Šaponjić.

– Dao sam im određeni minutažu, kako je i bilo planirano, ali definitivno im treba još vremena da se adaptiraju na ovu drastičnu promenu klimatske zone. Na sreću, imamo sasvim dovoljno dana do prve utakmice, pa će sve biti u redu.

Veljko Paunović nije želeo da posebno ističe nijednog pojedinca, ali je naglasio da je pobeda nad Amerikom samo putokaz.

– Proba je u potpunosti uspela, ali od ovog trenutka smo u potpunosti fokusirani na početak šampionata. Ne smemo da dozvolimo da nas dobre igre opiju, tražim punu koncentraciju, maksimalnu fokusiranost… Tek nas čeka veliki posao – jasan je mladi stručnjak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter