1
Fudbal

FOTO: youtube crop

NI U SEDAMNAESTOJ LIGI ENGLESKE: Ovaj klip najbolje očarava sliku stanja regionalnog fudbala (VIDEO)

Objavljeno: 23.05.15 u 11:03

Tereni nalik na oranice, odlaganja prvenstvenih kola zbog velikih elementarnih nepogoda poput rose, nedostatak (bilo kakve) infrastrukture… sve su to samo obrisi nečega što se sada može svrstati pod termin „regionalni fudbal“

A u regionu ne cvetaju ruže. Nekadašnja Jugoslavija mogla je da se pohvali ekipom koja je šampion Evrope.

Današnje samostalne republike Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina mogu da se „pohvale“ ligama čiji klubovi služe kao topovska hrana priliko „izleta“ u Evropu.

Klubovi dužni do guše, navijači koji dolaze na stadion ne plaćajući karte već primajući platu nešto su što je na ovim prostorima unazad već dve decenije svakodnevica.

Na kojem se stupnju nalazi fudbal u regionu možda najbolje može da se vidi na video klipu sarajevskog „Radio Sarajeva“ koji je posetio utakmicu tamošnje Premijer lige između FK Radnika i FK Sarajeva.

Po ugledu na onu pravu Premijer ligu, onu iz engleske, u Bosni postoji nešto što se zove „oficijalni spiker“. Evo u kakvim (tragi komičnim) uslovima radi…

 (youtube, Radio Sarajevo)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter