0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MUNDIJALITO: Paunović saopštio spisak, cilja visoke domete bez Zvezdinog tandema!

Objavljeno: 18.05.15 u 13:30

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović saopštio je spisak od 21 igrača za prvenstvo sveta na Novom Zelandu.  

Na Mundijalu neće igrati dvojac iz Crvene zvezde – Luka Jović zbog povrede kolena, i Mihailo Ristić zbog operacije krajnika.

Srbija će prvi meč na turniru igrati 31. maja protiv Urugvaja od 16 sati po lokalnom vremenu, 3. juna od 19 sati protiv Malija, a 6. juna od 16 časova protiv Meksika.

– Od samog starta bili smo ujedinjeni i strastveni. Svetsko prvenstvo je pred nama i ono će biti istorijsko jer prvi put igramo pod imenom Srbije. Cilj nam je da predstavimo zemlju na najbolji mogući način, kao i da se plasiramo u drugu fazu takmičenja – rekao je Paunović na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Paunović je rekao da je velika šteta što će turnir propustiti povredjeni Luka Jović, Mihailo Ristić i Veljko Simić.

– Posle Jovića i Ristića otkazao je zbog povrede kolena i Simić. Oni su se javili i poželeli sreću ekipi. Ostali momci su spremni, tri meseca smo zajedno i zadovoljan sam pripremama – rekao je Paunović.

On je istakao da će mu prvenstvo sveta na Novom Zelandu biti najlepši momenat u karijeri.

– Kada to kažem, mislim i na igračku karijeru. Nisam imao priliku da budem deo ovako velikog takmičenja jer je ovo najveći turnir pod okriljem FIFA, ako izuzmemo seniore – ocenio je selektor omladinske reprezentacije.  

FOTO: HOTSPORT
FOTO: HOTSPORT

Selekcija nekadašnje Jugoslavije postala je 1987. prvak sveta u Čileu, što je prema Paunoviću put kojem bi trebalo da idu i njegovi izabranici.

– Oni nam ne stvaraju pritisak, već su nam uzor. Verijem da možemo da napravimo sličan uspeh – zaključio je Paunović.

Kapiten Nemanja Maksimović rekao je da će ekipa dati sve kako bi ostvarila uspeh.

– Trudićemo se da damo maksimum i ostvarimo uspeh. Postoji mala doza treme, ali pozitivna, i svi jedva čekamo da počne prvenstvo – rekao je Maksimović.

Golman Predrag Rajković ističe da „orlići“ imaju kvalitet da osvoje prvenstvo sveta.

– Ostvarili smo dosta ciljeva, išli smo korak po korak i sada želimo da osvojimo Svetsko prvenstvo. Verujem u svoje saigrače – poručio je Rajković.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Na spisku se nalaze:

Golmani: Predrag Rajković, Vanja Milinković Savić (Vojvodina), Filip Manojlović (Crvena zvezda)

Odbrana: Milan Gajić (OFK Beograd), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Miloš Veljković (Totenhem), Srdjan Babić (Vojvodina). Stefan Milošević (Spartak), Vukašin Jovanović (Crvena zvezda) Miladin Stevanović (Partizan), Radovan Pankov (Vojvodina)

Sredina terena: Saša Zdjelar (OFK Beograd), Nemanja Maksimović (Astana), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Sergej Milinković (Genk), Marko Grujić (Crvena zvezda), Filip Janković (Katanija), Andrija Živković (Partizan)

Napad: Ivan Šaponjić (Partizan), Staniša Mandić (Čukarički), Stefan Ilić (Spartak)[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter