2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JSL: Istorijska pobeda, Radnički šampionski, a Zvezda drugoligaški

Objavljeno: 13.05.15 u 20:06

Fudbaleri kragujevačkog radničkog diošli su do prve istorijske pobede na stadionu Rajko Mitić pošto su u meču 28. kola Jelen Superlige savladali domaću Crvenu zvezdu sa 2:1 (1:0).

Kada su se Kragujevčani na terenu pojavili u teget garnituri Crvene zvezde iz prošle sezone niko nje ni mogao da pretpostavi da će im možda baš ona biti talična pošto su u njoj deo utakmica igrali izabranici Slaviše Stojanovića.

U prvom poluvremenu nije bilo gotovo nijedne situacije vredne spomena izuzimajući pogodak koji je u 41. minutu postigao Goljović. Prilikom intervencije pre tog pogotka povredu leđa je zaradio golman Rajković kojeg je u poluvremenu zamenio Kahriman, a veliko je pitanje da li će mladi čuvar mreže moći da ide na Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Kada se očekivalo da crveno-beli u drugom delu zagospodare terenom, pogotovo nakon isključenja Kovačevića u 64. minutu desilo se upravo suprotno pošto su gosti preko Stevića četiri minuta kasnije duplira prednost protiv bezidejnog tima Nenada Lalatovića.

Sve što su uspeli da urade domaći je da smanje zaostatak pogotkom Ristića iz penala u 84. minutu, a mogla je Zvezda do boda da je u 88. minutu Orlandić sa svega tri metra uspeo da savlada golmana Trifunovića koji je istina vrlo dobro reagovao.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Treba napomenuti da je Lalatović za ovaj meč prilično kombinovao kada je u pitanju prvih 11, ali mu se to nije isplatilo pošto Zvezda posle ovog poraza ima samo bod više od Čukaričkog koji je danas slavio pobedu u Jagodini.

Crvena zvezda – Radnički 1923 1:2 (0:1)
(Ristić 84pen – Goljović 41, Stević 68)

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Milan Ilić
Žuti kartoni: Đorđević, Jovanović (Crvena zvezda) – Živanović, Kovačević, Goljović, Rosić, B. Miljuš, Trifunović (Radnički)
Crveni kartoni: Kovačević (Radnički)

Crvena zvezda
(4-2-3-1): Rajković (Kahriman 46) – Petković (Gavrić 53), Mbođ, Jovanović, Đorđević – Grujić, Ristić – Katai, Lazović, Avramovski (Stojanović 46) – Orlandić

Radnički 1923 (4-2-3-1): Trifunović – Živanović, Osei Bonsu, Rosić, B. Miljuš – Kovačević, Tiodorović – Goljović (Goljović 55), Keljević (Bubanja 77), D. Miljuš (Urošević 82) – Milovanović

hotsport.rs

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter