0
Fudbal

BIĆE TO ZANIMLJIV MUNDIJAL: Rusi pozivaju na fudbal u terorističkim mestima – dobrodošli u Čečeniju!

Objavljeno: 02.05.15 u 14:54

Organizatori sledećeg Svetskog prvenstva u Rusiji imaju u planu da pojedine reprezentacije ugoste ni manje ni više nego u Čečeniji, domu terorizna na tim prostorima.

Prošleo godine ispratili smo interesantno Svetsko prvenstvo u Brazilu, a pravi ljubitelji fudbala već se okreću narednom koje će se igrati u Rusiji. Rusi su ponovo odlučili da šokiraju, pa je tako glavni grad Čečenije Grozni na preliminarnoj listi baza za reprezentacije za Mundijal, iako je u decembru prošle godine u oružanom sukobu militantnih islamista i policije poginulo 20 osoba.

Takođe, reprezentacije će moći da borave i u Mahačkali, odakle je klub Anži, za koji je UEFA često tražila da svoje utakmice u Evropi igra daleko od ovog opasnog područja.

– Obavićemo inspekcije, ali siguran sam da postoje reprezentacije koje bi radije boravile u Groznom ili u Mahačkali, ili u onim gradovima u kojima imaju dobre odnose sa administracijama. Imamo uveravanja regionalnih vlasti da će bezbednost biti na najvišem nivou – rekao je izvršni direktor Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva 2018. godine Aleksej Sorokin.

Ovu ideju podržao je i ruski ministar sporta Vitalij Mutko, koji je rekao da je to jedan od načina da se zaostavština Svetskog prvenstva proširi i oko Rusije. U svakom slučaju, očekuje nas vrlo interesantan Mundijal za tri godine u najvećoj zemlji na svetu.

hotsport.rs  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter