0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILINKOVIĆ O MAŽIĆU: Stručna javnost ocenila da li je bio penal… Vova ga nije uvredio

Objavljeno: 28.04.15 u 12:08

Posle 148. „večitog derbija“ fudbalska javnost u Srbiji i dalje sa puno pažnje priča o svemu što se dogodilo. Ponajmanje o fudbalu.

Sa druge strane, u Partizanu su svesni da ih je bod iz meča sa crveno-belima u velikoj meri približio novoj šampionskoj tituli.

Tri dana nakon duela sa Crvenom zvezdom, šef struke Partizana Zoran Milinković prinuđen da više priča o onome što je bilo na stadionu „Rajko Mitić“, nego o predstojećem duelu sa Jagodinom, koji igraju na svom stadionu od 18.30.

On je sa puno pažnje analizirao sporan detalj iz 62. minuta za koji svi u taboru „Parnog valjka“ tvrde da je mogao da bude dovoljan razlog Miloradu Mažiću da pokaže prstom na belu tačku.

– Izuzetno cenim Mažića, godinama pokazuje veliki kvalitet na našoj i međunarodnoj sceni. Kao trener ne mogu da komentarišem suđenje, ali mislim da je stručna javnost ocenila da je bio penal u našu korist – poručuje Milinković.

On je potom na određen način i podržao stav Vladimira Volkova koji je bez dlake na jeziku „opleo“ po Mažiću.

– Vlada nikog nije uvredio, morate da razumete koliko emocija nosi derbi i verujem da je njegova reakcija bila spontana, pod pritiskom nečega. Možda je to, što je želeo da kaže, mogao da saopšti malo umerenije.

Trener crno-belih branio je i svoju taktičku kreaciju da Petra Grbića pošalje u srce napada.

– Ako bih dosta govorio o tome ispalo bi da se pravdam. Ali neka javnost proceni da li je ta taktička zamisao bila dobra. Grbić je polivalentan igrač i može da odgovori na više pozicija u timu. Ima kvalitet da igra po krilu, ali i po centrali. On je uvek opcija – naglasio je Milinković.

Trener Partizana potom se, konačno, osvrnuo i na megdan sa Jagodinom.

– Za utakmicu sa Jagodinom su suspendovani Drinčić i Volkov. I možda bude malo promena u ekipi u odnosu na onu koja je igrala protiv Zvezde. Oni imaju dobar tim, mogo bolja nego što je pokazala u okršajima sa nama. Možda se nalazi u maloj krizi rezultata, ali ne zaboravite da je pre mesec dana porazila Vojvodinu na Karađorđu . Ne bi bilo uredu da pričam da li nam je važniji meč protiv Jagodine ili Vojvodine. Najbitnije je da ostanemo na čvrsto na zemlji i prvu utakmicu posmatramo kao najvažniju. Nemamo razloga za euforiju, jer još nismo uzeli naslov prvaka – podvukao je Zoran Milinković.

Podsetite se kakav raspored imaju Crvena zvezda i Partizan do kraja šampionata.

 

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter