5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

148. VEČITI DERBI: Remi Partizanu kao pobeda… (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 25.04.15 u 20:46

 Nerešeno. 148. Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana na stadionu ‘Rajko Mitić’ završen je bez golova. Iako su pre početka meča viđene tuče i incidenti, na terenu je sve proteklo fer i korektno.

Partizan je imao bolje, zrelije šanse, može za tim da žali, ali i da bude zadovoljan remijem, jer to praktično znači da su osigurali titulu. Zadržali su pet bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, a do kraja prvenstva je ostalo šest kola.

Posle četvdesetak minuta kašnjenja zbog incidenata na tribinama, a privedeno je po prvim informacijama 20 navijača, počeo je 148. večiti derbi. Iako se očekivalo da će domaćin krenuti agresivnije, budući da im je pobeda bila neophodna, meč je ipak bolje otvorio Partizan. Sudija Milorad Mažić je odmah na startu pokazao žute kartone debitantu Jovanoviću i Volkovu i pokazao da neće tolerisati takvu igru i priču.

Prepoznatljiva atmosfera na tribinama, konačno su viđene neke lepše slike, pogotovo na severu. Partizan je napadao, u prilici su bili Volkov, pa Grbić dva puta. Usledila je i jedna dobra prilika Zvezde, igrao se 23. minut, a u prilici je bio Darko Lazović. Najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Stefan Babović posle pola sata igre.  

Do odlaska na odmor solidnu šansu imao je Andrija Živković.

Drugo poluvreme bolje je otvorio domaćin, Parker je propustio dobru priliku. 

Ipak, Partizan je imao sjajnu kontru, promašili su Grbić, Brašanac, a Cvetković je sa gol linije skrenuo loptu i sačuvao svoj gol.

Meč je prekidan na nekoliko munuta zbog bakljade Grobara. Prvu izmenu učinio je Nenad Laltović, u igru je uveo maldu Ristića, a na klupu je otišao Stojanović.

Šansu je dobio i mladi Ivan Šaponjić, umesto Saše ilića. Legenda Partizana je dobila aplauze pristalica i Zvezde i Partizana. Usledile su dve šanse, najpre Jovića na pas Ristića, pa i gostiju, u prilici je bio Šaponjić. Oprobao je Lazović dva puta šut, ali bez uspeha. U 81. minutu u igru je ušao Bosančić, Parker se preselio na klupu. Tražio je i Milinković džokera sa klupe, Saša Marković je zamenio Brašanca. Poslednje minute na terenu proveo je i Orlandić. Meč je produžen za sedam minuta, šansu je dobio i Ninković umesto Grbića. Živković je sjajno prevario dvojicu igrača Zvezde, ali bez završnice. 

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Rajković – Cvetković, Pavićević, Jovanović, Anđelković – Kovačević – Lazović, Stojanović (Ristić), Katai, Jović (Orlandić) – Parker (Bosančić).

PARTIZAN (4-2-3-1): Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić – Volkov – Drinčić, Brašanac (Marković) – A. Živković, Babović, S. Ilić (Šaponjić), Grbić (Ninković).

hotsport.rs       

0
0

5 Komentara

  1. Realno,Partizan je bio bolji u svim segmentima igre.
    Milinković taktički nadmudrio napaljenog Lalatovića.
    Cilj ostvaren.
    Bravo za Partizan

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter