0
Fudbal

Foto: FSS

POSLEDNJA PROVERA PRED SP: Paunovićeva četa opet bolja od Hondurasa

Objavljeno: 21.04.15 u 18:00

U Sportskom centru FS Srbije, selekcija Srbije ispod 20 godina je u poslednjoj proveri pred Svetsko Prvenstvo na Novom Zelandu, pobedila Honduras 2:1.

 

Sudija: Srđan Jovanović. Strelci: Stefan Ilić (10) i Stefan Beko (86) za Srbiju, a Džejms Orenal (81) za Honduras. Žuti kartoni: Saša Zdjelar, Staniša Mandić, Stefan Milošević, Miladin Stevanović, Radovan Pankov za Srbiju i Hendrič Hosue, Havier (Honduras).
Srbija: Dmitrović (68. V. Milinković Savić), Gajić (81. Pankov), Milošević (68. Rademaher), Stevanović, Babić (55. Antonov), Maraš (81. Stoicev), Zdjelar (60. Cvetković), Janković (46. Makarić), S. Milinković Savić (46. Plavšić, 60. Dražić), Iilić (68. Beko), Mandić (81. Stojković)

Honduras: R. Hosue, Dabirson, Havier (61. Pol), Mareslo, Konan (70. Ismael), Kajber (70. Ivan), Hendrik, H. Alberto (70. Entoni), K. Hosue, Ž. Alberto (61. M. Alberto), A. Hosue (70. Benito).

Sudija: Srđan Jovanović. Strelci: Stefan Ilić (10) i Stefan Beko (86), Džejms Orenal (81). Žuti kartoni: Saša Zdjelar, Staniša Mandić, Stefan Milošević, Miladin Stevanović, Radovan Pankov (SRbija), Hendrič Hosue, Havier (Honduras).

Selekcija Hondurasa se pokazala kao čvrst i kvalitetan rival. U želji da se izbore da se nađu na spisku selektora za put na Novi Zeland, igrači obe selekcije su u određenim momentima igrali grubo. Nakon jednog pregrubog starta, napadač subotičkog Spartaka Srđan Plavšić je ozbiljnije povređen i prevezen na medicinske preglede. Prve lekarske prognoze su ohrabrujuće i očekuje se kraća pauza.
U prvom poluvremenu naša reprezentacija je dominirala i prikazala dopadljiv fudbal, sa nekoliko prelepih akcija, što može da raduje i uliva optimizam pred najznačajnije takmičenje. Naš tim je poveo golom Stefana Ilića u 10. minutu, posle odlične akcije celog tima, započete od golmana Dimitrovića. Ređale su se lepe akcije i prilike, ali je mreža odličnog Hosua ostala netaknuta do poluvremena. Gosti su izjednačili u 81. minutu. Nakon duela Stevanovića i Orentala sudija Jovanović je pokazao na belu tačku. Udarac Hedrika sjajno je odbranio Vanja Milinković Savić, a loptu odbijenu od stative u mrežu je ubacio Džejms Orental. Naša reprezentacija je do pobede došla u finišu utakmice, nakon proboja snažnog Makarića po desnoj strani, Stefan Beko je pogodio za radost i pobedu.

Selektor Veljko Paunović mora da bude zadovoljan ovom proverom, obzirom da naša reprezentacija za rivale na Svetskom Prvenstvu ima Meksiko i Urugvaj, koji igraju slično Hondurasu:

– Prezadovoljan sam proverom, obzirom na kvalitet protivnika i njihov tehničko taktički nivo. Honduras je po fizičkom i mentalnom karakteru sličan protivnicima na Svetskom Prvenstvu, Meksiku i Urugvaju. Utakmica je najavila naše mogućnosti pred veliko takmičenje. Ispunili smo cilj, igrajući u alternativnom taktičkom sistemu. Iako smo imali malo vremena za pripreme, zbog redovnog prvenstvenog kola, tako da smo tek u ponedeljek imali sve igrače na treningu. U drugom poluuvremenu je došlo do blagog pada u igri, ali su se igrači brzo adaptirali na okolnosti u igri i posle primljenog gola, ostvarili pobedu. To je očekivano, jer je fudbalska inteligencija jedan od kriterijuma za selekciju visokog nivoa. Završili smo pripreme na evropskom kontinentu i nastavljamo sa praćenjem forme kandidata u cilju određivanja konačnog spiska za Novi Zeland – izjavio je Veljko Paunović, selektor U- 20 reprezentacije.

Iste selekcije sastale su se i dan ranije.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter