0
Evropske lige

NE IDE NIKUDA: Jaja Ture ostaje u Sitiju

Objavljeno: 18.04.15 u 09:06

Tokom prethodnih dana gotovo svi britanski mediji preneli su vest o „velikom čišćenju“ ekipe Mančester sitija.

Prema pojedinim informacijama čak 14 fudbalera bi tokom narednog leta moglo da napusti Etihad, a među njima je i jedan od najboljih fudbalera ovog kluba, Jaja Ture.

Navodno, želja čelnicima „Građana“ jeste da oslobode budžet za podmlađivanje ekipe, a plata koja prelazi sumu od 200.000 evra nedeljno, koliko ima Ture, zauzima dobar deo tog prostora.

Engleski mediji su naveli da „Građani“ žele od prodaje Jovetića, TureaNasrija, Džeka i Fernanda zaradi sumu veću od 100 miliona evra.

Međutim, menadžer ove ekipe Manuel Pelegrini negirao je da rukovodstvo kluba planira da se reši Jaje Turea.

– Još samo jednom ću ponoviti i zatvoriću priču. Novinari i mediji jedva čekaju da neko kritikuje Turea i od njega napravi žrtvu. Jaja je veoma važan deo tima i u narednoj sezoni igraće u Sitiju – rekao je Pelegrini.

Strateg Intera, Roberto Manćini od ranije je pokazao želju da ponovo sarađuje sa Tureom, nakon što ga je doveo među „Građane“ iz Barselone 2010. godine.

Tureu ugovor sa Sitijem ističe za dve godine, ali je više puta odbijao zahtev kluba da ga produži.

Fudbaler iz Obale Slonovače je tokom karijere igrao još za Beveren, Metalurg iz Donjecka, Olimpijakos i Monako.

Reči Pelegrinija o eventualnoj prodaji Turea, ipak, treba uzeti sa dozom rezerve budući da je sasvim moguće da ovaj stručnjak bude smenjen narednog leta.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter