0
Domaći fudbal

FOTO: Screenshot

FK RADNIČKI 1923: Nisu svi klubovi podjednako dragi FSS

Objavljeno: 17.04.15 u 13:21

Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca javnosti se obratio putem saopštenja koje je izdato povodom dešavanja u poslednjih nekoliko kola u Jelen Superligi.

Kragujevčani se pitaju da li Fudbalski savez Srbije ima podjednak tretman prema svim klubovima koji su pod njegovim okriljem odnosno zbog čega je njihov klub prepušten na milost i nemilost ekonomskoj realnosti Srbije.

Saopštenje prenosimo u celosti.

FK Radnički 1923 smatra za potrebno da se, pred finiš sezone u Jelen super ligi, obrati fudbalskoj javnosti Srbije, kao i nadležnim organima Fudbalskog Saveza Srbije, a sve u cilju jednakog tretmana svih klubova u najvišem rangu takmičenja. Kao i svake godine, prolećni deo sezone donosi iz kola u kolo sve veće tenzije, pa bi smo želeli da ukažemo na pojave koje treba eliminisati (ili bar smanjiti) i takmičenje učiniti maksimalno regularnim.

FK Radnički 1923 nikada zvanično nije stavljao prigovore na suđenje i ni u budućnosti to neće činiti, jer smatramo da su eventualne učinjene greške sastavni deo posla i da iza njih nikada nije stajala ničija namera. I ako se nalazimo na samom dnu tabele, smatramo da zaslužujemo jednak tretman kao i svi drugi, ako ni zbog čega drugog onda bar zbog tradicije koju imamo i fer i korektnog odnosa koji iskazujemo prema svim drugim učesnicima u takmičenju.

Nećemo se vraćati u daleku prošlost, već samo osvrnuti na ono što se dešavalo u nekoliko proteklih kola. Ne želimo da etiketiramo pojedince, ali neke činjenice ne mogu da ostanu nepomenute. Od početka sezone 2014/2015 za FK Radnički 1923 nije dosuđen ni jedan kazneni udarac (jedanaesterac), a osnova za to, po nama, bilo je bar na nekoliko mečeva. Najeklatantniji primeri su se desili u XXI i XXII kolu kada su sudije propustile priliku da dosude, za sve koji su bilo kojim putem pratili utakmice, čiste jedanaesterce protiv FK Partizana (u Beogradu) i FK Donjeg Srema (u Kragujevcu), a uz to je prvi od dva gola FK Partizana postignut iz vrlo sumnjive situacije (ofsajda). Sa bodovima iz tih utakmice, koje smo zaslužili na terenu, mi bismo kao klub bili u situaciji da razmišljamo o sredini tabele, a ne o „goloj“ borbi za opstanak u Jelen super ligi! Postavljamo i pitanje da li je neko pogledao izveštaj sa utakmice FK Radnički 1923 – FK Donji Srem i zapitao se zbog čega je na jednoj fer i korektnoj utakmici dato 14 žutih i jedan crveni karton?! Kao direktna posledica takvog „deljenja“ kartona, FK Radnički 1923 u naredni meč, protiv FK Rada na Banjici, će nastupiti bez tri, ovog proleća, najbolja fudbalera.

Otvoreno se pitamo, zašto niko od nadležnih nije reagovao nakon meča FK Radnički 1923:FK Voždovac, a svi znaju da je za to imalo osnova (zbog otvorenih pretnji sa klupe gostiju našem fudbaleru)?

Fsudbalski Savez Srbije je, u zimskoj pauzi, pokazao da mu svi klubovi nisu podjednako dragi, pa je nekima pružao ruku spasa, a neke ostavljao na milost i nemilost surovoj ekonomskoj realnosti Srbije. Jedan od tih klubova je i FK Radnički 1923.

Svesni smo svojih slabosti u klubu i igračkih slabosti na terenu. Ne tražimo i ne očekujemo da nam bilo ko pomaže, ali ne želimo ni da nam odmaže. Želimo korektan odnos od svih aktera fudbalske Srbije, odnosno šansu da na terenu dokažemo da je FK Radničkom 1923 mesto u srpskoj fudbalskoj eliti.

UO FK RADNIČKI 1923

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter