0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ĆURKOVIĆ: Ako UEFA kaže ‘stop’, to bi moglo da traje godinama!

Objavljeno: 14.04.15 u 23:52

Potpredsednik FS Srbije Ivan Ćurković pojasnio je, za Novosti, svoje predviđanje o mogućoj višegodišnjoj suspenziji pojedinih saveza na Balkanu.

– Tu sam pre svega mislio na naš, ali i na hrvatski, crnogorski i bosansko-hercegovački fudbalski savez. Predugo okrećemo glavu od nekih događaja i stvari koje vrlo iritiraju UEFA. Mi, slikovito rečeno, godinama mašemo crvenim plaštom pred nosom vrlo ugledne organizacije. To vam govorim iz iskustva, kao čovek koji još od 1988. godine i onog čuvenog prekida meča Partizan – Roma prati događaje, arbitrira ili svedoči pred disciplinskim organima UEFA – kaže Ćurković.

Da li to znači da nam se crno piše?

– Možda je poslednji trenutak da shvatite i vi sportski novinari da je veličanje navijačkih koreografija, paljenje stolica, paljenje baklji, petardi, dimnih bombi ili bacanje svinjskih papaka i bubrega na košarkaške parkete nešto što prvo iritira normalan svet, zatim mnogo govori o nama, a na kraju krajeva nije dozvoljeno slovom jasnih pravila u organizaciji mečeva. Kada neko napravi incident u nekom gradskom parku, dođe policija i uhapsi čoveka. Kod nas svi misle da „stjuarti“ u žutim markerima mogu da zaustave 50 huligana koji godinama vešto manipulišu masama od nekoliko hiljada mladih ljudi. Prema tome, nemojmo da se iznenadimo ako UEFA jednog dana kaže „stop“ i to „stop“ potraje nekoliko godina. Poslednji meč koji sam uživo gledao je Portugalija-Srbija. Da li iko u Srbiji može da shvati da na stadionu nije zaiskrila vatra ni iz običnog upaljača – zaključuje Ćurković.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter