10
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NE PIŠE NAM SE DOBRO: Srbiji preti višegodišnja suspenzija iz UEFA i FIFA takmičenja?!

Objavljeno: 13.04.15 u 19:45

Ako je verovati potpredsedniku Fudbalskog saveza Srbije i jednom od velikih prijatelja Mišela Platinija, Ivanu Ćurkoviću, Srbija se nalazi nadomak izvacivanja iz svih UEFA i FIFA takmičenja u trajanju od tri do pet godina! Mišelu Platiniju je preko glave svega…

To je za hrvatski ‘Jutarnji list’ izjavio jedan od potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković. Razlog za to su sve učestaliji incidenti na utakmicama reprezentacija sa Balkana. Počev od 2010. godine i incidenata srpskih huligana u Đenovi, pa preko ustaškog pozdrava Hrvata Josipa Šimunića, drona sa zastavom tzv. ‘Velike Albanije’ na utakmici Srbija-Albanija, pa sve do poslednjih ekscesa na meču Crna Gora-Rusija, kada je ruski golman Igor Akinfejev pogođen bakljom u glavu, a nešto kasnije je i kompletan susret prekinut.

Svega toga je, kako kaže Ćurković, preko glave Mišelu Platiniju i ostalim ljudima u UEFA i FIFA organizacijama. Zbog toga se ozbiljno razmišlja o drastičnim merama, koje uključuju i višegodišnje suspenzije nacionalnih saveza.

– UEFA je krenula u disciplinovanje Balkana, odlučili su da se obračunaju sa pirotehnikom i rasizmom, glavnim neprijateljima fudbalske igre, kako je zamišlja UEFA. Jer u fudbalu se vrte milijarde i naravno da vodeći ljudi evropske fudbalske asocijacije neće dopustiti bakljade, divlje ponašanje i spektakularne vatromete – rekao je Ćurković hrvatskim medijima, a onda pucao pravo u centar:

Imam dobre informacije i uveravam vas – i Hrvatska i Srbija su pred iskljućenjem iz UEFA i FIFA takmičenja! I to na tri do pet godina! – bio je jasan potpredsednik FSS.

Huligani su, kaže on, najveći problem ovdašnjeg fudbala.

– Sa izgrednicima se može obračunati samo država. Bez obzira na lažni patriotizam, koji propovedaju navijačke grupe, to nije rodoljublje i jedino država ima alate da tome stane na kraj. Samo ako želi… – zaključio je Ivan Ćurković.

hotsport.rs

0
0

10 Komentara

  1. ima pravo curkovic huligani ne idu da gledaju fudbal oni idu da se pokazu kako se neboje nikoga treba zakon kao engleska svakiincident na stadionu kamere ima 5 godina zatvor pa da vidite kako bi bilo lepo ici na utakmice

    0
    0
    Odgovori
  2. idite obadvojica u crnu goru i hrvatsku i pustite SRBIJU da vodi sama svoje bitke.a vas dvojica lopova odlazite iz srbije.

    0
    0
    Odgovori
  3. Problem nisu incidenti nego što se vrte milijarde u fudbalu. Da nisu tolike pare u igri fudbal bi bio lepši za gledanje i u Srbiji bi možda bile pune tribine svakog vikenda kao što je bilo pre 30-40 godina.

    0
    0
    Odgovori
  4. i treba nam e moji ljudovi onda sve i klubske i reprezentativne selekcije će se ladati i igrati sa kosovom i crnom gorm i hrvatskom.ti pojedini sebe nazivaju navijači to je šljam i oni koji vode ovu drzavu i sudstvo

    0
    0
    Odgovori
  5. Bravo za UEFA i FIFA!!! Konacno da neko stane na put malverzacijama kriminalaca iz FSS i zvezde. Ako tu i Partizan bude kolateralna steta, neka bude. Izdavanje uslovno uslovnih licenci jednom klubu i slanje laznih izvezstaju UEFA-i i FIFA-i ce nam se konacno obiti o glavu. I jos jednom – TREBA DA NAS IZBACE NA 10 GODINA POSTO SMO SVI TAOCI MAFIJASKOG KLUBA KOJI IMA DUG 60 MILIONA EVRA I ZIVI NA GRBACI GRADJANA SRBIJE!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter