Nekadašnji napadač Partizana, Lamin Dijara, uveren je da bi on blistao u nacionalnom dresu reprezentacije Srbije, da je dobio pasoš i poziv selektora “Orlova”.

Lamin Dijara u razgovoru za “Naše Novine” rekao je da mu teško pada to što nikada nije dobio srpski pasoš, dok su neki drugi fudbaleri imali tu privilegiju.


– Od dobijanja srpskog državljanstva, nažalost, nema ništa. Prema poslednjim informacijama koje sam dobio, još uvek ne ispunjavam sve uslove. Aplicirao sam još dok sam bio u Partizanu. Tada ga nisam dobio, a sada je problem što ne mogu da sakupim dovoljno dana boravka u Srbiji jer igram u Antaliji. Strašno mi je žao zbog toga, čak mi je i glupo da sad pričam koliko volim Srbiju. U Seneglu sam rođen, tamo sam odrastao, ali sam Srbiju podjednako zavoleo – iskren je Lamin Dijara.

Rođeni Senegalac koji se zauvek zavukao u srca navijača crno-belih uveren je da bi mogao da doprinese povećanju kvaliteta i u nacionalnom dresu Srbije.

– Valjda nisam Brazilac, šta da radim kada sam rođen u Senegalu. Izgleda da nisam bio podjednako bitan svom klubu kao oni ili nisu dovoljno zaradili na meni. Za razliku od njih ja sam naučio da čitam i da pišem srpski. Evandro i Kleo, koliko se sećam, dobili su pasoše da bi igrali za reprezentaciju Srbije. Ne vidim da su se nešto naigrali u dresu “Orlova”. Da ste meni dali pasoš Srbije, sada ne biste imali problem sa manjkom kvalitetnih napadača u reprezentaciji – podvukao je Dijara.

hotsport.rs