1
Domaći fudbal

FOTO: fcbayern.de

ŠOKANTNO PRIZNANJE: Levandovski mogao da dođe za HILJADU evra, ali ga Zvezda NIJE HTELA!

Objavljeno: 03.04.15 u 14:27

Neverovatnu informaciju otkrio je Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost – napadač Bajern Minhena Robert Levandovski mogao je da dođe u Crvenu zvezdu, ali su ga sa Marakane – ODBILI. 

Ova filmska priča desila se 2006. godine, kada je Poledica bio saigrač sa tada 18-godišnjim Levandovskim i ponudio ga Crvenoj zvezdi.

– Tačno je da sam Robija, kako ga je zovem, ponudio Crvenoj zvezdi. Sećam se bila je to  2006.godine, trenirao sam zbog nekih dešavanja u klubu sa drugim timom Legije… Na prvom treningu sam video ’zver’ od napadača. Dete od 18-godina je imalo sve karakteristike  vrhunskog centarfora. Prava ’zmija’. U to vreme za prvi tim Legije su igrala dva reprezentativca Poljske, ali sam odmah otišao kod trenera i predsednika kluba i doslovce im rekao: ’Nemojte da se zezate, ovaj mali je dijamant, dajte mu šansu u prvom timu, kajaćete se kasnije’. Nije vredelo, oni su mu posle šest meseci dali papire, nisu više hteli da ga gledaju u klubu – rekao je Poledica, a prenosi Mozzartsport i nastavlja:

– On nije imao klub, bio je jako razočaran. Hteo sam da mu pomognem, mada se nikada nisam bavio menadžerstvom. U to vreme sam još bio profesionalni igrač. Pazite sada ovo: Gorana Mazu Vasilijevića sam odlično poznavao, igrali smo zajedno. Uzeo sam telefon i rekao mu: ’Mazo, imam jedno čudo od igrača iz Legije, uzmite to dete, pogledajte ga sedam dana’. Ništa ne bi koštao Crvenu zvezdu, pošto sam bio u sjajnim odnosima sa Robijem on bi spavao u mom smeštaju u Beogradu. Međutim, nisam naišao na reakciju sa druge strane. Donekle je to i razumljivo. Maza mi je rekao da Poljak koji nije prošao u Legiji, ne može da igra u Crvenoj zvezdi. Već tada su počela potcenjivanja, iako je Legija u tom trenutku bila bolji i tim i klub od Crvene zvezde.  

FOTO: HOTSPORT.RS
FOTO: HOTSPORT.RS

On smatra da je to bila greška Crvene zvezde, ali da o tome nije želeo da se zna.

Razumem ja da je Levandovski tada bio totalni anonimus, praktično poluprofesionalac… Ali Zvezdu ništa nije koštalo da ga proba. On bi u tom trenutku pristao na ugovor od 1.000 evra mesečno… Mada teško je pretpostaviti šta bi se desilo. Možda bi u Zvezdi prošao kao Barkos, koga su ovde omalovažavali, a posle je postao reprezentativac Argentine... Ne mogu da garantujem da bi uspeo, ali takva klasa se ne viđa svaki dan. Bio mi je kao dete. Otac mu je bio alkoholičar, umro je baš u periodu kada sam ga nudio Zvezdi, majka mu je je bivša odbojkašica. Odrastao je u najkritičnijem delu Varšave- da se tako izrazim – tamo gde živi najcrnja sirotinja… Mnogo mi je drago što mu se ’otvorilo’ u karijeri. Kao danas se sećam da sam ga mnogo puta tešio, govorio mu da će sa 22 godine postati neko i nešto. Bio sam u pravu – rekao je Poledica. 

Navijači Crvene zvezde mogu samo da maštaju kako bi Levandovskom stajao crveno-beli dres dok gledaju u kakvog je igrača izrastao Poljak… 

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. u zvezdi teskomozes da uspes . evo uzmi u zadnjih 5 godina koliko je fudbalera kroz rupu proslo , 100 i vise . ko je od njih prodat ili karijeru negde napravio ??? NIKO !!!!!!!!!!!!!!! poledica , kako vidim i ti za ove iz RUPE radis … pa oni i sa sindikatom upravljaju .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter