3
Fudbal

ĆIRO BLAŽEVIĆ: Vi ih nazivate dunsterima, a ja bih njih vodio do svetskog zlata!

Objavljeno: 31.03.15 u 09:25

Legendarni hrvatski trener Ćiro Blažević istakao je da bi reprezentaciju Srbije vodio do krova planete.

Pre samo nekoliko dana u razgovoru za Alo, Ćiro je prognozirao da će „orlovi“ slviti u Lisabonu. To se nije dogodili, a hrvatski stručnjak je imao odgovor i zašto.

– E moj sine, zaj**ao sam i sebe i vas neki dan. Rekoh vam da napišete da ćemo da pobedimo, ali opet izgubismo. Posle svega, duboko sam razočaran – rekao je Blažević za “Alo” i dodao:

– U tome i jeste najveći Orlova. Ti fudbaleri nekako mekano ulaze u mečeve reprezentacije. Trebalo bi da ginu, da znoj lije sa njih, da se bore dokle god imaju snage, da bar borbenošću zadovolje napaćeni narod ako već nema rezultata. Čitam i čujem kako ih u Srbiji nazivaju dunsterima, a raja je uvek u pravu.

Ćiro Blažević je istakao da je on selektor Srbije da bi naša zemlja bila prvak sveta.

– Sigurno! Sa tom koncentracijom talenta, uz moje znanje i iskustvo, pa bili bi prvaci sveta! Imate strašan tim, ali ga treba motivisati. A ko bi to uradio bolje od mene? – postavio je pitanje Ćiro Blažević.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

  1. Ćurčić je utakmicu započeo sasvim opravdano sa formacijom 4-2-3-1.Drugo,Kolarov,Basta nisu koristili krila i probijali..stvarali višak po bokovima.Jeftino primljeni golovi su direktne greške zadnje linije.Ne može se igrati non šalantno kako to čini Kolarov.On u MC koristi levu stranu u celini 75% tokom 90 min. igre.Vezni red zadovoljvajuće dobro,osim trensformacije u dafanzivi.Mada,ako su uzme broj presečenih lopti,onda je ok.
    Stojković dobar.Tadić 50/50%.Matić 5+.Mitrović bezkoristan,jer krila nisu bila na visini zadatka.Petrović 4+.
    U pravu je Ćiro,da je ovo strašna generacija igrača,ali bez sportskog karaktera i vere.Upravo to da,fudbalsko samopouzdanje motiviše talenat.
    Toliko!

    0
    0
    Odgovori
  2. Po mom mišljenju najveća greška je bila što su šutnuli Antaru. Voleo bih da se Rajevac oproba u ulozi selektora! Ali da se ja pitam, ne bih imao ništa protiv i da nas vodi Ćiro ako može da nam pomogne da doguramo malo dalje na nekom takmičenju, ne mora baš zlato da bude. Uostalom, voleo bih Ćiro da dođe, bilo bi zanimljivo jer smatram da je dobar poznavalac Balkanskog fudbalskog mentaliteta. Sklopio bi on dobar mozaik. Isto tako, smatram da nikada za repku ne treba da igra stranac (bolje je kaliti mlađu gardu kroz tekme), ali trener može da prođe.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter