0
Fudbal

SAVIĆEVIĆ PLAĆA KAZNU: Bacači baklje i kovanica ‘udarili po džepu’ i crnogorsku legendu

Objavljeno: 29.03.15 u 12:18

Podgoričke Vijesti, nakon incidenta koji se desio na utakmici između Crne Gore i Rusije, danas se bave članovima Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, prema kojima će kaznu pored Fudbalskog saveza Crne Gore dobiti i predsednik te organizacije Dejan Savićević.

U članu 22 „Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama” između ostalog se kaže:

– Novčanom kaznom od pedesetostrukog do stostrukog iznosa minimalne zarade u Republici, kazniće se za prekršaj sportska organizacija ili drugo pravno lice ako:

1)ne osigura nesmetano i bezbedno održavanje sportske priredbe i ne preduzme mere kojima se sprečava izbijanje nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca…

Potom se navodi još 13 stavki zbog kojih odgovornost snosi organizator. Kako u Crnoj Gori minimalna zarada iznosi 193 eura, FSCG može biti kažnjen od 10.000 do 20.000 eura.

Za prekršaj iz stava 1 ovog člana, kazniće se i odgovorno lice u pravnom licu, novčanom kaznom od jedne minimalne zarade do desetostrukog iznosa minimalne zarade u Republici. To znači da bi predsednik FSCG Dejan Savićević mogao da bude kažnjen između 193 i 1.930 eura.

Podsećamo da je utakmica između Crne Gore i Rusije prekinuta sredinom drugog poluvremena nakon što je bek „zbornaje“ Dmitri Kobarov pogođen kovanicom u glavu, a pre toga na samom početku odnosno već u prvom minutu u glavu je bakljom pogođen golman Igor Akinfejev.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter