0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PROMENIO MIŠLJENJE: Prvo je glasao za smenu Nikolića, a sada tvrdi da je bio protiv toga!

Objavljeno: 27.03.15 u 22:30

Ljubiša Tumbaković je bio deo uprave Dragana Đurića, zatim je vrlo lako to zaboravio i postao član novog rukovodstva fudbalskog kluba Partizan, a sada je još jednom pokazao da vrlo lako menja mišljenja i odluke.

Marko Nikolić je smenjen, 10 od 12 članova Upravnog odbora je glasalo za njegov odlazak iz Partizana, a jedan od njih bio je i Ljubiša Tumbaković. On je, naime, danas izjavio da nije bio za smenu trenera Partizana, iako je digao ruku za to.

– Ispalo je tako jer sam kontaktiran telefonski i tada sam rekao ovo što i vama sada, da se ne slažem sa namerom da dođe do promene na klupi. Kada mi je saopšteno da su se gotovo svi složili sa tim da Nikolić bude smenjen, više nije ni bilo važno šta će biti sa mojim glasom. Imao sam i imam i dalje stav po tom pitanju a on glasi: u ovom trenutku nije trebalo menjati trenera. Nikolić je praktično doveo ekipu do finala Kupa, prvi smo na tabeli, igrali smo Evropu, a ništa manje važna nije ni činjenica da je 15 meseci bio uz ekipu, odlično poznaje igrače – objasnio je Tumbaković, a prenose ‘Novosti’.

On je veoma dobar prijatelj sa Draganom Bjelogrlićem i Neletom Karajlićem, a upravo ova dvojica članova UO bili su jedini koji su glasali za ostanak trenera Nikolića.

– Naše drugarstvo nema veze sa odlukama koje se donose, svako ima stav. Mogu da pričam u svoje ime i kažem da ne mislim kako dalji rad gubi smisao jer postoje neslaganja u razmišljanju. Ne možemo svi da razmišljamo na isti način, a sve je stvar strpljenja i koliko ga ko imadodao je Tumbaković.

I pored svih previranja u upravi i rezultatske krize, Tumbaković je optimista po pitanju uspeha fudbalskog tima na kraju ove sezone.

– Ne razmišljam o neuspehu. Bio sam optimista na početku proleća, tako je i sada. Promena trenera uvek predstavlja svojevrsni šok za ekipu, nadam se da će on biti pozitivan. Siguran sam da ova grupa igrača može da se izdigne iznad svakog problema. I dalje imamo dva boda više u odnosu na rivala, a kako će biti do kraja, niko ne bi mogao da garantuje ni sa starim trenerom, ni sada sa novim. U fudbalu je uvek trener kriv. Tako je mnogo lakše, nego pogledati se u oči i videti koliko se grešilo u nekim drugim segmentima rada. Uloga trenera je velika u stvaranju rezultata i svi u klubu moraju da rade u korist trenera kako bi imao otvoren put. Marko nije imao tu situaciju i svako prebacivanje eventualnog neuspeha na trenera bi bilo bacanje prašine u oči – zaključio je Ljubiša Tumbaković.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter