0
Evropske lige

VILSON CAKOVIĆ: Nikada ranije nisam imao problema s Albancima

Objavljeno: 24.03.15 u 11:41

Kao što je poznato, politika je ponovo podigla zid na fudbalskim terenima između Albanije i Srbije. Naime, najnoviji incident dogodio se na duelu albanskog šampionata između Apolonieja i Tirane u 28. kolu ondašnje lige.

Naime, jedan navijač utrčao je na teren za vreme ovog susreta sa zastavom na kojoj je pisalo kako „nema Albanije bez Kosova i Čamerije“.

Golman Apolonije Vilson Caković oteo je zastavu od navijača i bacio je na teren. Sve to se odigravalo u trenutku kada je želeo d izvede penal za goste.

– Sve ste videli na Jutjubu, zapalile su se društvene mreže. Navijač Tirane je lagano prošetao jedno 70 metara, raširio je zastavu dok su ga policajci mirno gledali. Ja sam samo reagovao na provokaciju, hteo sam da se on što pre skloni i da se meč nastavi. Tek sam posle video o kakvoj se zastavi radi i jasno je bilo da je on došao da provocira i mene i moju dvojicu saigrača iz Srbije: Đorđa Đorđevića i Marka Rajkovića – navodi Vilson Caković.

Situacija se potom zakuvala, reagovali su albanski fudbaleri, mirisalo je na incidente, ali, srećom, oni su izbegnudi.

– Valjda nije bilo čoveka na stadionu koji mi nije zviždao, zato me je trener odmah izveo iz igre kako bi se situacija smirila. Cela tenzija se završila u tom 25. minutu, pričao sam posle i sa albanskim novinarima. I njima sam rekao da bih ponovo učinio isto, ali i da srpski igraču sličnoj situaciji ne bi napao albanskog fudbalera – kazao je Caković prenose Novosti.

On dodaje da pre toga u Albaniji nikada nije imao nikakvih problema.

– Čak i kad se dogodio onaj prekid u Beogradu, nisam u Albanijiimao problem što sam Srbin. Nikad niko nije pokušao čak ni da me provocira na verskoj i nacionalnoj osnovi. Sve do ovog vikenda. Kako će od sada biti zaista ne mogu da tvrdim, sve se nadam da ovo neće uticati na moju dalju karijeru u Apoloniji – podvukao je Caković, koji se već sutra vraća u klub, piše goal.com.

Hotsport

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter