0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘ORLIĆI’ SPREMNI: Paunović okupio reprezentaciju pred provere sa Mijanmarom

Objavljeno: 23.03.15 u 15:48

Selektor omladinske reprezentacije Srbije do 20 godina Veljko Paunović okupio je igrače na koje računa za Svetsko prvenstvo u Novom Zelandu uoči prijateljskih utakmica protiv selekcije Mijanmara. 

Srbija će protiv Mijanmara odigrati dva meča, prvi u sredu na stadionu Čukaričkog, kao i tri dana kasnije u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

 

– Pozvali smo sve igrače koji su igrali u prethodnom ciklusu jer želimo da napravimo dobru i radnu atmosferu uoči Svetskog prvenstva u Novom Zelandu. Bićemo prva srpska ekipa koja se takmiči na Svetskom prvenstvu i to je velika obaveza, ali i čast. Zato i sprovodimo obimne i ozbiljne pripreme – rekao je Paunović za sajt FSS.

Paunović je istakao da je Mijanmar srpskoj javnosti nepoznata ekipa, ali da je kvalitetna.

– Mijanmar je igrao u polufinalu Azijskog kupa i izborio plasman na Svetsko prvenstvo. To dovoljno govori o kvalitetu našeg sledećeg rivala. Igraju kao i sve azijske ekipe, po modelu korejskih reprezentacija – poručio je Paunović.

Na spisku Paunovića nalazi se 27. fudbalera:

Golmani: Predrag Rajković (Crvena zvezda), Vanja Milinković-Savić (Vojvodina), Filip Dmitrović (Klagenfurt, Austrija).

Odbrana: Stefan Vico (Rad), Aleksandar Cvetković (Jagodina), Nikola Maraš (Rad), Radovan Pankov (Vojvodina), Stefan Milošević (Spartak), Nemanja Antonov (OFK Beograd), Miloš Veljković (Čartlon, Engleska).

Sredina terena: Nemanja Maksimović (Astana), Saša Zđelar (OFK Beograd), Sergej Milinković-Savić (Genk), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Milan Jokić (Voždovac), Milan Makarić (Vojvodina), Dejan Dražić (OFK Beograd), Veljko Simić (Domžale), Mijat Gaćinović (Vojvodina), Nikola Karaklajić (Voždovac), Srđan Plavšić (Spartak), Stefan Grbović (Teleoptik).

Napad: Staniša Mandić (Čukarički), Komnen Andrić (OFK Beograd), Filip Janković (Katanija), Milan Spremo (Proleter Novi Sad), Stefan Beko (Zemun).

Do početka Svetskog prvenstva mladi fudbaleri Srbije imaće još dve provere, protiv Hondurasa u aprilu, kao i protiv selekcije SAD na Novom Zelandu krajem maja.

Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu igra se od 30. maja do 20. juna, a Srbija se nalazi u grupi D sa Meksikom, predstravnikom Afrike i Urugvajem.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter