1
Domaći fudbal

EVO GDE JE SRPSKI FUDBAL: Žene fudbalera zovu Sindikat i traže plate partnera zbog silikona

Objavljeno: 20.03.15 u 10:45

Prvi čovek unije fudbalera „Nezavisnost“, Mirko Poledica apeluje na žene i devojke fudbalera da prestanu sa pitanjima kada će njihovi partnere dobiti plate.

Srpski fudbal je odavno pao na vrlo niske grane (da nisu najniže otkrivamo iz nedelje u nedelju nekom novom informacijom). Začarani krug nemaštine doveo je do toga da klubovi neuredno isplaćuju igrače te je česta praksa da fudbaleri ostaju – i bez najboljih igračkih godina i bez onoga što im je obećano ugovorom.

Svetla tačka u tamnom tunelu pojavila se formiranjem sindikata profesionalnih fudbaler „Nezavisnost“ na čijem je čelu Mirko Poledica. Ovaj zaštitnik prava profesionalnih igrača u Srbiji, međutim, usput ima mnoge probleme. Deo njih dolazi od – supruga ili partnerki samih igrača.

Naime, kako sam kaže za Kurir, devojke igrača sve češće kontaktiraju „Nezavisnost“ i raspituju se o tome – kada će njihovi partneri konačno dobiti plate. Količina poziva devojaka koje zovu Sindikat popela se na taj nivo da je Poledica odlučio javno da apeluje na njih da ne ometaju rad Sinikata.

– Obaveštavamo sve žene i devojke naših članova koje nas zovu i postavljaju standardno pitanje „kad će mom mužu/dečku da plate“ da ne planiraju nikakve aktivnosti (more, silikone, tretmani) do kraja avgusta 2015. godine zbog poremećaja u finansijskoj politici naših klubova, da podnesu mere štednje koje je država propisala i da se sve nose u tri lepe pm… Nemojte nam zameriti na ovoj emotivnoj poruci, ne možemo više da ćutimo. Nadamo se da imate razumevanja – stoji na oficijalnoj stranici ovog sindikata.

Predsednik sindikata Nezavisnost, Mirko Poledica je Kurir potvrdio ove probleme.

– Neverovatno je koliko poziva imamo tim povodom. Devojke i žene čak i dolaze u velikom broju u naše prostorije i traže od nas da im pomognemo, ali ne možemo da im objasnimo da se naš fudbal nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. Preko glave nam je da objašnjavamo sve te stvari. Kako mi se čini, to rade bez znanja fudbalera. Neću da pominjem imena, ali s kojim pitanjima i predlozima dolaze, pa to je prevazišlo svaku meru. Stalno im isto objašnjavamo, ali one jednostavno teraju po svome a glavno pitanje je kad će mom mužu ili dečku biti isplaćen novac. Moram da istaknem da je za 8. mart bilo manje interesovanje, što nas je iznenadilo. Verovatno su ih muževi i momci izveli na večeru ili u kafanu – rekao je Poledica.

On dodaje da igrači od po 30 i kusur godina dolaze u Sindikat u pratnji roditelja. 

– Zabrinjavajuće je da igrači imaju toliko godina, imaju porodicu i decu, ali za pomoć dolaze s roditeljima. Oni moraju da budu svesni da sami treba da rešavaju svoje probleme – zaključio je Poledica.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter