1
Domaći fudbal

OBRT: ‘Nikaj’ od podrške Šukeru, Karadžić ipak neda ‘zeleno svetlo’

Objavljeno: 17.03.15 u 10:24

Kako stvari stoje, od najavljene podrške čelnika FSS kandidaturi Davora Šukera za mesto u Izvršnom komitetu UFEA na kraju neće biti ništa.

Naime, odluka Tomislava Karadžića da podrži prijem Davora Šukera u Izvršni komitet UEFA naišla je na buru protesta u srpskoj javnosti.

Najpre je ustalo udruženje izbeglica koje je iznelo nekoliko kontroverznih optužbi na račun bivšeg napadača reprezentacije Hrvatske i Real Madrida, Davora Šukera.

Oni su naveli da se Šuker svojevremeno slikao na grobu ustaškog zločinca iz ere Drugog svetskog rata, Ante Pavelića te da je insistirao na održavanju fudbalskog meča između Hrvatske i takozvane republike Kosovo.

– Između kandidature predsednika HNS za mesto u Izvršnom komitetu UEFA i naše podrške nalazi se veliki znak pitanja – rekao je za Sport prvi čovek našeg fudbala Tomislav Karadžić i nastavio:

– Od predsednika udruženja izbeglica gospodina Linte tražio sam da nam dostavi dokaze i ukoliko su tačne neke stvari, onda se između Šukerove kandidature i naše podrške nalazi veliki znak pitanja. Proverićemo i da li je Šuker bio inicijator ideje odigravanja meča između Hrvatske i Kosova. Čudi me samo da, ukoliko je to istina, nije bio upoznat sa činjenicom i odlukom UEFA da se taj meč ne može igrati bez saglasnosti FSS – kazao je Karadžić.

 Poseta Davora Šukera Beogradu dovela je do ozbiljne razmene mišljenja između predsednika Udruženja izbeglica Miodraga Linte i potpredsednika FSS Ivana Ćurkovića.

– Ja tog gospodina Lintu i ne poznajem. Neću više da se raspravljam i da ja njemu pravim reklamu izjavama. Podrška Šukeru svakako nije moja odluka, nego odluka FSS. Politika i sport, kao što sam i ranije rekao, nemaju nikakve veze. Možda malo imaju – kazao je za Naše novine Ivan Ćurković.

hotsport.rs       

0
0

1 Komentara

  1. karadzic se cudi kako suker nije upoznat bla bla…
    a ne cudi se kako on sam nije upoznat sa sukerovim aktivnostima a izigrava predsednika fss

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter