0
Evropske lige

FOTO: www.tsv1860.de

NOVI ŽIGIĆ: Neću da igram za BIH, hoću za Srbiju!

Objavljeno: 15.03.15 u 14:08

Visoki napadač Minhena 1860 Fejsal Mulić (203 cm) istakao je da je odbio da igra za BIH i da je njegov izbor Srbija.

Čeh Jan Koler se penzionisao, Nikola Žigić i Piter Krauč su u zalasku karijere, ali je Evropa dobila novog gorostasa. Reč je o 20-godišnjem Fejsalu Muliću, napadaču Minhena 1860 rođenom u Novom Pazaru. On je pažnju naših medija skrenuo na sebe visinom od 203 centimetra i ogromnom željom da igra za reprezentaciju Srbije.

– Nisam razgovarao direktno sa čelnicima FS BiH, već me je ovde u Nemačkoj jedan agent pitao da li bih igrao za njih. Rekao mi je da su me gledali nekoliko puta i kako žele da igram za njih, a da dobijanje pasoša ne bi bio nikakav problem. Međutim, ljubazno sam se zahvalio i rekao da nastupam samo za Srbiju – istkao je Mulić za Kurir.

Visoki napadač ove sezone kuburi sa povredama, ali se nada da će uskoro na teren i da će dokazati da za njega ima mesta u mladoj reprezentaciji Srbije.

– Za prvi tim Minhena 1860 sam odigrao šest mečeva, ali trenutno imam problem sa leđima. Verujem da ću za nedelju-dve biti potpuno spreman. Imam slovačke papire, da bih igrao kao domaći fudbaler, ali posedujem samo srpski pasoš. Voleo bih da igram za mladu reprezentaciju Srbije, a onda da se jednoga dana izborim i za dres seniorske ekipe. Svestan sam da mi za to treba utakmica, ali ja od svojeg cilja ne odustajem. Trudiću se najbolje što umem da se izborim za mesto startnog prvotimca u Minhenu 1860, da uđemo u Bundesligu, a sve ostalo će doći – rekao je Mulić.

Novopazarac je već za srpske medije pričao o svojoj karijeri, kao i mogućnosti da se jednog dana vrati i zaigra u Jelen Superligi Srbije.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter