0
Domaći fudbal

Foto: SATRSPORT

JSL: Drina i Džigi guraju valjak (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 14.03.15 u 18:57

Meč u Humskoj između Partizana i Rada kompletirao je 19. kolo Jelen Super lige. Crno-beli su sa 2:0 (1:0) , golovima Nikole Drinčića i Nikole Ninkovića, savladali Građevinare, pa su tako sačuvali četiri boda viška u odnosu na večitog rivala. 

Na svoje radno mesto, klupu Partizana, posle odrađene suspenzije vratio se Marko Nikolić. Sa njim na čelu crno-beli su pokušali da dođu do prve prolećne pobede na svom terenu i uspeli su u tome. U nastavku prvenstva ostvarili su dva remija, protiv Voždovca i niškog Radničkog, a savladali Donji Srem i sada Rad. Sa druge strane, Rad je pred ovaj duel imao sve tri pobede u prolećnjem delu sezone, a onda je naleteo na lidera šampionata, koji je bio bolji. 

partizan-rad-0943
Foto: STARSPORT

 U prvih desetak minuta meča nije bilo nije izglednijih prilika ni na jednoj ni na drugoj strani. Imao je Partizan šansu več u drugom minutu, preko Kojića, ali je goman gostiju dobro intervenisao. Rad je pokazao da nije došao da se brani. Igralo se više na sredini terena, da bi u 15. munutu gosti tražili jedanaesterac zbog igranja rukom Balažica u kaznenom prostoru. Nisu bili u pravu.

Igralo se brzo, a meč je loše počeo kapiten Partizana Saša ilić. Imao je dosta grešaka u prvih 20 minuta, nije to bila igra na koju je navikao Grobare. Šut je još jednom oprobao Kojić u 25. minutu, ali je šutirao preko gola svog nekadašnjeg kluba. Najbolja prilika na meču, do tada, viđena je u 27. minutu. Ninković je asistirao Kojiću, koji je atraktivno pokušao da savlada Radunovića, ali je mladi čuvar mreže u poslednjem trnutku sačuvao svoj gol. 

Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Grobari su od polovine prvog poluvremena skandirali protv uprave, nezadovoljni razvojom situacije na terenu. Želeli su gol, i pao je u 31. minutu. Drinčić je lepo izveo slobodni udarac, a Radunović je loptu samo ispratio pogledom. 

 Mogao je Partizan na odmor sa dva gola viška, ali je Nikola Ninkovića zatresao prečku.

Na početku durgog poluvremena Jelić, najkonkretniji fudbaler građevinara, je imao dobar pokušaj, ali odbranio je to Živković. Promašaj je odmah kažnjen, ono što nije uradio na kraju prvog, jeste na početku drugog poluvremena. Nikola Ninković je doveo Partizan u vođstvo od 2:0 u 50. minutu, na asistenciju Grbića. 

Samo četiri minuta kasnije odlično je šutirao Bandalovski, ali je Radunović ovoga puta bio siguran. Nešto kasnije i njegov kolega odlično interveniše, Živković je u 65. minutu odbranio Mihajloviću. I munutu kasnije je isti igrač bio u prilici, ali je Drinčić skinuo loptu pre gol linije. Zbog transparenata Grobara meč je bio prekinut na nekoliko minuta. 

Partizan je posle toga meč lagano privodio kraju. U nadokandi vreme, a igralo se još pet minuta, šansu je dobio i Brašanac. Prethodno su u igru ušli Andrija Živković i Ivan Šaponjić. 

Partizan – Rad 2:0 (1:0)

Stadion Partizana. Gledalaca: 3000. Sudije: Jeremić, Mihajlović, Milin. Žuti kartoni: Jelić u 30. Strelci: Drinčić 31′, Ninković 50′.

Partizan: Živković Živko, Bandalovski, Nemanja Petrović, Ilić Branko, Balažic, Drinčić, Babović (Brašanac 90+2), Ilić Saša, Ninković, Grbić (A. Živković 80′), Kojić (Šaponjić 88′).

Rad: Radunović, Đurić, Obradović, Mihajlović, Jelić (Marković 82′), Gnjatić, Raspopović, Maraš, Milošević, Rodić (Nenadović 72′), Simić (Mladenović 62′).
Klupa: Dejanović, Milisavljević, Marković, Ljujić, Vico, Mladenović, Nenadović.

hotsport.rs       

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter