0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

JSL: Crvena zvezda nastavila poteru za Partizanom, Jović ponovo strelac (VIDEO)

Objavljeno: 14.03.15 u 16:25

U 19. kolu Jelen Superlige Crvena zvezda je u gostima u Subotici savladala Spartak 3:1 (2:1).

Trener crveno-belih Nenad Lalatović iznenadio je rivala poslavši na teren tri napadača, što se mladom strategu isplatilo. Golove za crveno-bele postigli su Darko Lazić, Mihailo Ristić i Luka Jović, dok je strelac za Spartak bio Georgijević.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu mogli bolje da zamisle početak meča. Već u petom minutu korner sa leve strane izveo je Stojanović, Pavićević je zakačio loptu glavom, a Lazić je ugurao u mrežu. Rano vođstvo donelo je šampionu Srbije stabilnost u igri. Do sledećeg uzbuđenja čekalo se do 28. minuta, kada je Katai uposlio Jovića, ovaj sam izašao pred golmana koji ga je oborio i dileme nije bilo – penal. Siguran sa „bele tačke“ u 29. minutu bio je Mihailo Ristić, što je bio njegov debitantski gol u crveno-belom dresu. Veliku šansu u 33. minutu propustio je Petar Orlandić da overi trijumf Crvene zvezde. Kako to u fudbalu biva na 2:1 samo dva minuta kasnije smanjio je Georgijević golom u 35. minutu. Ovim rezultatom se otišlo na poluvreme.

U drugih 45 minuta prva je zapretila Zvezda. U 51. minutu Orlandić je ostavio loptu za Kataija, a ovaj je sa 16 metara šutirao pored gola. Posle te šanse meč je ušao u sporiji ritam bez prilika. U 78. minutu smo videli sledeće uzbuđenje i to je bio gol. Parker je probio sa leve strane ka kaznenom prostoru, pokušao je da šutira, izblokiran je, a lopta se odbila do usamljenog Jovića koji je sa pet metara matirao Mirkovića. Bio je to drugi pogodak „srpskog Falkaa“ u dve vezane utakmice. Do kraja meča Spartak je imao jednu polušansu da smanji na 2:3, Mrkela je izašao sam na Rajkovića, golman Zvezde je bio brži i odneo loptu. Fudbaleri iz Subotice su tražili penal, ali je sudija Obradović ostao „nem“.

Trijumfom na severu Bačke Crvena zvezda je prišla na samo jedan bod zaostatka za liderom Partizanom. Spartak se nalazi u donjem delu tabele i boriće se za opstanak u superligaškom društvu.

SPARTAK – CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:2)

Strelci:

Georgijević 35 – Lazić 5, Ristić 29. penal, Jović 78

Gradski stadion u Subotici. Sudije: Srđan Obradović, Dejan Petrović, Darko Rasinac

SPARTAK: Mirković – Farkaš, Jakovljević, Antonić, Milošević – Maksimović,Torbica, Plavšić, Ilić – Ivanović, Georgijević.

CRVENA ZVEZDA: Rajković – Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković – Ristić, Stojanović, Katai – Parker, Jović, Orlandić.

 Borac – Radnički 1923 2:0 (1:0)

Ožegović 38, Zec 90+3

Napredak – Mladost 1:1 (1:0)
Dimitrov 20 – 90+1

Novi Pazar – OFK Beograd 3:1 (1:0)
Kostić 33, Pavlović 55, Radivojević 63 – Jovanović 53

Vojvodina – Jagodina 1:4 (1:3)
Stojanović 11 – Gašić 4, Savković 15, Lepović 41, Martinović 67

Donji Srem – Radnički Niš 0:0

Voždovac – Čukarički 0:0

Spartak – Crvena zvezd 1:3 (1:2)
(Georgijević 35 – Lazić 5, Ristić 29 penal, Jović 78)

17.00 Partizan – Rad

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter